Skip to content

Hvordan vokse Pak Choi i en beholder

20 de april de 2021
  • Baby pak choi-transplantasjoner kan vokse i en smal, men dyp beholder. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Hage-dyrket pak choi gir et godt tillegg til stekepanneoppskrifter. Foto / Illustrasjon: John Pendleton

En firpakning med pak choi (også kalt bok choy) transplantasjoner har vist seg å være et deilig tillegg til vårbeholderhagen. Jeg kjøpte plantene i begynnelsen av april, plantet dem i en terrassebeholder og begynte å lage mat med ømme blader på bare noen få korte uker.

Pak choi er en type kinakål som er et must-ha for stekepannen. De knasende hvite stilkene og de lyse grønne bladene gir en mild smak og fin knase i mange asiatiske fusjonsoppskrifter. Bladene kan brukes når stilkene fremdeles er små, eller hele planten kan høstes når den er moden.

Babyvarianter, som Baby Green Fortune, modnes på omtrent 45 dager og blir bare 6 inches høye. Disse mindre variantene vokser godt i en containerhage hvis de plantes før været blir for varmt.

Direkte frø i beholdere eller transplantasjon når trusselen om frost har gått. Hvis du har savnet vinduet for vårplanting, kan du notere at du planter en avling høsten 4-6 uker før den første frosten. Planter i en beholder som har godt drenert jord og holder jorden fuktig. Planter kan visne hvis jorden får tørke mellom vanningene.

For pak choi-beholderen min brukte jeg deksel for å beskytte bladene mot solbrenthet og for å holde vekk insekter som liker ømme blader like mye som meg.

Pak choi-stilken og bladene er spiselige, men stilkene tar litt lengre tid å lage mat. Tilsett de skivede stilkene tidlig i stekeprosessen og bladene til slutt. Bland sammen med dine andre favorittgrønnsaker og en pakke med skiver, ekstra fast tofu for et komplett måltid.

Stir Fry Sauce Oppskrift

Her er en oppskrift på en enkel stekesaus som gir omtrent ½ kopp. Bland ingrediensene i en liten bolle før du tilbereder grønnsakene. Dette gir tid for smakene å blande seg.

¼ kopp tamari eller soyasaus
2 ss tørr sherry (valgfritt)
1 ss risvineddik
2 fedd hvitløk, hakket
1 ½ ts sesamolje
4 ts revet ingefær
2 ts sukker (tilsett mer eller mindre etter smak)

Tilsett ¼ kopp saus halvveis gjennom tilberedning av grønnsakene. Tilsett den resterende sausen noen minutter før grønnsakene er klare til servering.