Skip to content

Hvorfor bærer mangotreet mitt ikke frukt?

3 de juli de 2021

Mango er en av de mest populære og elsket tropiske frukttrær. Den produserer store frukter, så mye at de kan serveres som en middag og deilig. Nettopp på grunn av dette når du har en og ikke ser den bære frukt, er det ikke uvanlig å bekymre seg.

»Hvorfor bærer mangotreet mitt ikke frukt? Hva gjør jeg galt?er noen av spørsmålene vi vanligvis stiller oss selv. Men noen ganger kan det skje at vi rett og slett ikke gjør noen feil i kultiveringen, men vi må vente litt lenger.

Hvor lang tid tar det før mangotreet bærer frukt?

Mangofrukter er store

Mango er et ganske sakte voksende tre som når en høyde på mellom 4 og 10 meter, avhengig av sort og / eller sort. Den har en mer eller mindre bred krone, som gir utmerket skygge. Men det kan ta lang tid å blomstre og enda lenger å bære frukt.

Hvis han prøven er frø (Vi kan identifisere den fordi den har en mer eller mindre rett koffert, og ikke har den podede piggen), den vil bruke mange av livet på å utvikle seg, så mye at det kan ta 6 til 15 år å bære frukt. Tvert imot, hvis det er det podetvil det ta 2 til 3 år, maksimalt 4.

Hvorfor bærer mangotreet mitt ikke frukt?

Det er mange grunner til at mango ikke bærer frukt, eller slutter å bære frukt. Derfor nedenfor skal vi se hva de er og hva vi må gjøre i hvert tilfelle:

Det er veldig ungt

Som vi har kommentert, avhengig av om det er fra frø eller podet, kan det ta mer eller mindre å bære frukt. Men på samme måte er tålmodighet nødvendig. For at den en dag skal produsere dem, er det viktig å gi den tilstrekkelig pleie, som er: moderat vanning, periodisk gjødsel og … ingenting annet. Det er ikke en plante som må beskjæres for å skaffe frukt; hvis det er greit, vil det før eller siden gjøre det.

Været er kaldt

Selv om det finnes varianter og sorter som kan motstå temperaturer på -2 ° C, som Ataulfo, tåler de aller fleste ikke så lave verdier. Slik at de kan bære frukt, det må være en årlig minimumstemperatur på 5 ºC eller høyere. I tilfelle det registreres frost i ditt område, er det ideelle å beskytte deg selv med antifrost stoff (til salgs), eller hvis vi snakker om virkelig kaldt klima der frost registreres flere ganger gjennom hele vinteren, vil vi ha enn å ha det i et drivhus.

Mangel på mat (kompost)

Noen ganger tenker vi ikke på det, men sannheten er at hvis vi ikke gjødsler mangoen, vil det koste mye å bære frukt, spesielt hvis jorden vi har er næringsrik. Og dermed, siden vår til sensommeren må vi legge til økologisk kompost, slik som gjødsel eller guano (til salgs). Vi kan også blande banan- og eggeskall, teposer og treaske med jorden.

Trenger mer rom

Både for å vokse og for å bære frukt, må den plantes i et mer eller mindre bredt felt slik at røttene strekker seg så lenge de trenger. Det mest tilrådelige er å plante den langt (minimum 4 meter) fra andre høye planter, i tillegg til rør og asfalterte gulv.. Hvis du har den i en gryte, må du transplantere den til en større – omtrent ti centimeter dypere og i diameter enn den du allerede bruker – med mulch, eller hvis du foretrekker med et underlag for en urbane hage. Sesongen av året det vil bli gjort vil være om våren.

Mango: tar det en hann og en kvinne å bære frukt?

Det er vanlig å ha denne tvilen, spesielt siden det er et tre som det kan ta lang tid å bære frukt. Men som med kakier og sitrus, blant andre frukttrær, mango er selvfruktbar. Dette betyr at det ikke trenger et annet eksemplar i nærheten for å produsere frukt, siden et individ bare er i stand til å gjøre det.

Hvor mange mango produserer et tre?

Antallet mango i et modent tre er ganske høyt; faktisk, i kilo / år er de omtrent 200, selv om det kan overstige 1000. Hvis vi legger til at hver frukt kan veie omtrent 400 gram i gjennomsnitt, og at den er veldig næringsrik, kan vi få en ide om hvor interessant det er å være i hagen eller i frukthagen, smake på en før vi kommer tilbake hjem.

Hvordan høstes mango?

Mangotreet bærer mange mellomstore frukter

Når mangoen vår har båret frukt, hvordan må vi høste den? Da så for det må du vite at disse tar gjennomsnittlig 120 dager å modne. Vi vet om den har gjort det hvis vi i tillegg til å ha fått den normale fargen på sorten, når vi trykker litt på den at den absolutt er litt øm, men uten å bli myk.

Mango som er for harde, selv om de har sin farge, vil være vanskeligere å konsumere siden de ikke har modnet nok. Disse kan stå på et tørt sted beskyttet mot solen i noen dager, men deres ting er ikke å ta dem fra treet til de har det bra, siden de ikke alltid modnes som forventet.

Så snart vi har dem, vi kan konsumere dem direkte, eller la den stå i fruktskålen på kjøkkenet, ved romtemperatur. Et annet alternativ er å fryse dem, men du trenger ikke å ha dem i kjøleskapet da de ødelegges raskt.

Vi håper at du fra nå av kan nyte nyplukket mango.