Skip to content

Hvorfor ha planter?

22 de juli de 2021

Hagearbeid er en fascinerende verden som lar deg ikke bare komme nærmere naturen og lære alle sine hemmeligheter, men også Det har mange fordeler. Vi lever i en stadig mer urbanisert verden, der betong ødelegger de grønne områdene som er igjen. For ikke å komme for langt fra det, er det ingenting som å ha noen potteplanter.

Å ta vare på dem er en fantastisk opplevelse, siden det vil tillate deg å koble fra rutinen. Men, Hvorfor ha planter?

De er dekorative

Rød gerberablomst

Det er uendelig mange varianter av planter. Trær, busker, palmer, sesongblomster, livlige, pæreformede, akvatiske, klatring … Inkludert i disse store gruppene er det mange arter med en viktig ornamental verdi, så kan brukes til å dekorere interiøret i hjemmet, balkongen eller hagen avhengig av plassen vi har og rustikken til hver plante.

De slapper av oss

Prunus cerasus blader

Å observere dem hver dag, inspisere bladene deres, se hvordan de endrer seg i løpet av ukene og månedene, er noe som beroliger oss. Ved å gjøre det, lar oss leve et bedre liv, å kunne møte problemer på en annen, roligere måte.

Redusere støy

Høy sypressesikring

Planter, spesielt høye og buskede planter, har en imponerende anti-støyeffekt. Hvis vi ønsker å ha en hage isolert fra lyder utenfor, det er ingenting som å ha en høy barrhekk. Når de vokser opp, vil vi sikkert merke forskjellen 😉.

Forbedre luftkvaliteten

Prydplanter i hagen

Planteblader absorbere skadelige gasser og øke luftfuktigheten, som tjener til reguler temperaturen en lang hele året. Av denne grunn er det veldig viktig å ha planter i urbane områder.

De favoriserer arbeid og studier

Dypsis innendørs

Å ha planter på kontoret eller i rommene hjelper oss å konsentrere oss, siden de er i stand til det redusere stress. Dermed kan vi være mer konsentrerte, noe som øker produktiviteten.

Kjenner du andre fordeler med planter?