Skip to content

Hvorfor ikke kjøpe planter om vinteren

14 de juli de 2021

Hvis vi bor i et område hvor temperaturen faller under ti grader om vinteren, innebærer det å kjøpe planter i løpet av denne sesongen å ta flere viktige risikoer. Og endringen som vi setter dem på, kan føre til mange problemer, til det punktet at de kan svekkes så mye at det ville være vanskelig for dem å spire når været forbedres.

Men, Hvorfor ikke kjøpe planter om vinteren? For å lære mer om dette emnet, oppfordrer vi deg til å fortsette å lese.

Planter som vi finner i gartnerier er utsatt for miljøforhold som sikkert ikke er de samme som de som skal være i vårt hjem, spesielt hvis vi snakker om de såkalte inneplantene som er inne i drivhuset. Du må tenke at selv om hjemmet vårt ligger noen meter fra etableringen, alt vil være nytt for arten vi skal anskaffe: plasseringen, temperaturen, stell, alt.

Vi kan heller ikke glemme det om vinteren vokser plantene vanligvis ikkeDe holder seg bare i live ved å utføre de grunnleggende funksjonene til åndedrett, svette og fotosyntese, i en veldig, veldig langsom hastighet. Enhver endring kan skade dem når som helst på året, men når temperaturene er så lave, er risikoen enda større. Det er faktisk ikke overraskende at bladene blir brune / svarte raskt og at blomstene, hvis de er tilstede, avbryter.

Planteskole

Av alle disse grunnene, hvis vi fortsatt ønsker å kjøpe en plante og ikke kan vente, det vil alltid være bedre hvis planten har hatt den åpen i minst ett år. Hvis det er i et drivhus og vi tar det med hjem, er det veldig mulig at det ikke vil overleve med mindre vi holder det nær en varmekilde i et rom der mye naturlig lys kommer inn og vi vanner det bare når jorden er tørr med varmt vann.

Så, for å unngå unødvendige risikoer, anbefaler jeg på det sterkeste å vente til våren for å shoppe 🙂.