Skip to content

Hvorfor kan ikke blomstene bli våte når de vannes?

24 de juli de 2021

Vanning er den viktigste oppgaven, men hvis vi ikke gjør det riktig, kan vi ende opp med å skade plantene og til og med miste dem. Men når de forteller oss at de trenger høy luftfuktighet, tror vi vanligvis at hvis vi våter bladene og blomstene når vi vanner dem, vil vi gjøre dem godt, men virkeligheten er en annen.

En gang kan ikke påvirke dem, men hvis vi gjør det for ofte, kan det oppstå problemer, det er derfor blomstene kan ikke være våte. Hvilke problemer er disse og hvordan fikser jeg dem?

Forstørrelsesglasseffekten

Blomst med vann

Når vi vanner plantene som leder vannet til bladene og blomstene når solen stiger, vil forstørrelseseffekten bli produsert, det vil si solstrålene, når de treffer vannet, vil brenne både blader og blomster. Dette skjer mye oftere om sommeren resten av året, siden solstrålene kommer mer direkte, men likevel er det bedre å ikke risikere det.

Hvis vi utsetter de nylig vannede plantene for å lede sol kontinuerlig, kan forstørrelsesglasseffekten også forekomme.

Å gjøre? I tilfelle vi har fuktet dem, Ideelt sett må du beskytte dem innendørs til de har tørket. Hvis de blir brent, må de berørte delene fjernes.

Sopp

Sopp liker mørke, fuktige omgivelser, og de nøler ikke med å infisere så mange planter som mulig. Derfor er det veldig viktig å unngå å bli våte, siden ellers ville det ikke ta lang tid før disse mikroorganismer dukket opp. Hvis de gjør det, blomstene vil fortne og bladene blir svarte.

Hvordan løse det? Vi må fjerne de berørte delene og behandle planten med systemisk soppdrepende middel som vi finner i barnehager og hagebutikker.

Tette porer

Når du fukter et innendørs anlegg, som i hjemmene, er det ingen ventilasjon at det er utendørs og mindre om vinteren når vi vil at vinduer og dører skal være lukket hvis vi pulveriserer dem for ofte, kan bladene kveles fordi vannet blir igjen i dem og dekker porene deres.

Å gjøre? Som i forrige tilfelle, du må fjerne de berørte delene. Hvis vi vil at luftfuktigheten rundt planten skal være høy, er det bedre å velge å legge glass med vann rundt seg eller en luftfukter.

Husplante

Har det vært nyttig for deg? 🙂