Skip to content

Hvorfor kaster planter blader om sommeren?

26 de juli de 2021

Planter er veldig tilpasningsdyktige og motstandsdyktige, men sannheten er at når de blir tvunget til å tåle høyere temperaturer enn vanlig og i flere dager på rad … de begynner å få alvorlige problemer.

Denne gangen skal jeg forklare deg hvorfor faller bladene, og vi vil også prøve å forbedre miljøforholdene slik at levetiden til det anlegget ikke er i for stor fare.

Insolasjon

Elm

En av de vanligste effektene er isolasjon. Når et anlegg må tåle ekstreme temperaturer for første gang, kan det koste mye, selv om det kommer fra veldig varme eller veldig kalde områder. De hyppigste symptomene er:

  • Bladene endrer farge, som om det var høst: Dette skyldes at planten øker produksjonen av anthocyaniner (løselige pigmenter som finnes i bladene), og får dem til å få en rød eller gul farge. På bildet kan du se et bilde av et av mine kinesiske almetrær, tatt i juli. Det skal ikke bekymre oss for mye, siden det ikke er noe annet enn beskyttelse mot ultrafiolette stråler.
  • Bladtap: det er utvilsomt det mest alarmerende symptomet. Den ene dagen har vi en sunn plante, men neste dag begynner bladene å falle. Hva skal vi gjøre? Det beste du kan gjøre er å beskytte det mot solen, og holde underlaget fuktig (men ikke oversvømmet).
  • Brettede og / eller rynkete ark: de holder seg grønne, men de er ikke lenger flate. Som i forrige tilfelle vil vi beskytte dem mot direkte sol til temperaturen synker.

Plager og sykdommer

Sykt blad

I løpet av sommeren er skadedyr og sykdommer dagens orden. Det tørre og varme klimaet favoriserer spredning av disse, som utnytter plantens minimale svakhet for å angripe dem. Av denne grunn, forebyggende bruk av insektmidler (Neem olje, for eksempel) og økologiske soppdrepende midler (som kobberlainco). På denne måten vil vi sørge for at sommeren vil gå uten problemer.

Fant du det interessant?