Skip to content

Hvorfor vanne plantene?

22 de juli de 2021

Vann er den essensielle maten for livet. Uten den ville planeten Jorden ikke vært mer enn en stein. Det ville ikke være noen form for liv. Planter, som dyr, trenger en konstant tilførsel av den dyrebare væsken for å vokse og overleve.

Derfor er vanning en av de viktigste oppgavene, om ikke den mest, av enhver gartner. Så hvis du vil vite det hvorfor vanne planteneI Gardening On vil vi gi deg svaret på spørsmålet ditt.

Hvorfor trenger planter vann?

Vanne plantene

I jorden der røttene utvikler seg, er det en serie næringsstoffer som bare kan absorberes når de oppløses i vann.. Når de er oppløst, blir de ført fra røttene til bladene, gjennom rør så fine som hår som finnes mot midten av stilkene eller koffertene.

Så snart de når bladene, blandes denne rå saften med karbondioksidet de tar fra luften og blir bearbeidet saft, plantens egen mat, som vil bli ført til røttene.

Hva skjer hvis vi ikke vanner?

Gartner vanning med slange

Hvis vi ikke vanner plantene, eller hvis vi ikke gjør det så ofte som nødvendig, vil de begynne å få mange problemer: bladene begynner å gulne, veksten vil stoppe, og over tid kan de bli helt tørre. Med dette i bakhodet er det veldig viktig at vi vanner dem når det er nødvendig, sjekker fuktigheten i jorden på forhånd for å forsikre oss om at vi ikke savner den, eller savner den.

For dette kan vi gjøre flere ting:

  • Innfør en tynn trepinne: hvis du tar den ut nesten ren, kan vi vanne siden jorden vil være tørr.
  • Vei potten en gang vannet og igjen etter noen dagerFordi våt jord veier mer enn tørr jord, kan denne forskjellen i vekt tjene som en veiledning.
  • Bruke en digital fuktighetsmåler: det vil umiddelbart indikere graden av fuktighet i jorden. For å være mer effektiv, anbefales det å bruke den i forskjellige områder (nærmere kofferten, nærmere kanten).

Så du må vanne, alltid, men når det er nødvendig 🙂.