Skip to content

Hypericum calycinum

7 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type plante som ofte brukes som tildekkingsanlegg i både private og offentlige hager. Det handler om Hypericum calycinum. Det er også kjent med de vanlige navnene på krypende Hypericum, Hypericón, St. John’s wort og St. John’s rose. Det er en plante hjemmehørende i Hellas og Lilleasia og tilhører familien Gutiferaceae. Blomstene gjør det mulig å tjene som dekorasjon i hager bortsett fra dens funksjon som teppeplante.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om Hypericum calycinum.

Hovedtrekkene

Hypericum calycinum blomst

Det er en dverg busk type plante som har eviggrønne blader og brukes ofte i hager. Den har mørkegrønne blader og er av motsatt type. Bladene er hele og har hengende grener. Blomstene i denne busken er ganske attraktive fra et ornamentalt synspunkt. Og dermed, dette busk brukes ofte til å tjene som fyllstoff i hager og som prydplante.

Blomstene i denne busken er gule med fem kronblader og stammer som stikker ut i form av buketter. Det er mennesker som ligner på disse blomstene som om de var børster. Blomstring foregår om sommeren. Det begynner vanligvis i juni måned og varer til oktober.

Selv om det først blir ansett som et ganske vanskelig anlegg å etablere, krever det ikke mye vedlikehold når det har tilpasset seg miljøet. Og det er at deres evne til å tilpasse seg det nye miljøet er noe lavere, og derfor må vi i begynnelsen gi dem mer omsorg og oppmerksomhet. Derimot, når anlegget har tilpasset seg, rømmer det fra å utvikle seg i god stand og med lite vedlikehold.

Den forventede levealderen er vanligvis 25 år, så den tjener til å dekorere hagen i lang tid. Det er ikke en giftig plante for mennesker, og blomstene er dødelige for insekter. Med disse buskene kan vi frigjøre oss fra overflødige insekter som tiltrekkes av de ultrafiolette tonene i blomsterstandene deres. På denne måten hjelper det mot mengden insekter i hagen vår.

De Hypericum calycinum Det er ganske robust og prangende når den har blomstene sine. Det er da det dannes en masse store blomster med en lys gul farge og fremtredende støvdragere. Hvis utviklingen er tilstrekkelig og forholdene er gode, er den i stand til å nå 30 centimeter i høyden og kan utvides på ubestemt tid. Dette gjør den til en sterkt anbefalt busk for blandede senger.

Bruk av Hypericum calycinum

Dekorasjon med johannesurt

Denne planten brukes hovedsakelig i Rockeries, med skråninger og skråninger. Det fungerer også som en understory i hager med høyere trær. For de områdene der gresset ikke dekker hele territoriet, for alle forhold, dette anlegget brukes som gulvbelegg.

Det anbefales på det sterkeste å plante under trær der det ikke representerer noen form for konkurranse om røttene. Det er derfor det brukes som en understory plante, siden det ikke vil forstyrre utviklingen av trærne og vil bidra til å eliminere overflødig insekter som kan angripe trærne.

Johannesurt er blitt mye brukt i steinete bakgrunn for fotografering av bryllup. Dette er fordi den har en lys gul farge og ganske levende. Disse fargene spiller en grunnleggende rolle i å gi gode vibber til bilder.

Nødvendig stell av Hypericum calycinum

Hypericum calycinum

Som vi har nevnt tidligere, er det nødvendig at denne planten har en noe langsommere tilpasningsprosess til jorden. Av denne grunn er det mulig at vi i begynnelsen skal gi mer oppmerksomhet og pleie til planten. Når den har tilpasset seg miljøet, kan den trives under gode forhold med lite vedlikehold. Vi skal analysere trinn for trinn hva som er hovedpleien som dette anlegget trenger.

Først av alt er eksponering for solen. Denne busken trenger en ganske rik soleksponering på daglig basis og med temperaturer som er rundt mellom 15 og 25 grader Celsius i gjennomsnitt. Dette betyr at det er en plante som ikke tåler frost i det hele tatt. Vi må plante denne busken i områder der det vanligvis ikke er frost eller veldig lite frost.

Det foretrekker jord med en lett tekstur og som er godt drenert. Dette betyr at vanningsvann ikke kan lagres. Hvis vi vanner og jorda ikke har nok drenering slik at vannet ikke akkumuleres, kan røttene til denne planten dø. Den mest anbefalte transplantasjonssesongen er om høsten eller vinteren. Dette skyldes at det kan gis bedre pleie og at det ikke har så mange energibehov som når det er i blomstringssesongen.

Som forventet, Hypericum calycinum det trenger ikke mye vanning. Vanning av det en gang hver 4-5 dag er mer enn nok om sommeren. Om vinteren vil det være nødvendig å vanne det enda mindre. Hvis nedbøren i vårt område er rikelig, vil vanning ikke være nødvendig om vinteren.

For å forbedre utviklingen av blomstene som gir den en livlig gul farge, anbefales det å legge til litt mineralgjødsel. Denne mineralgjødsel tilsettes i blomstringssesongen for å hjelpe deg med større mengder næringsstoffer.

Vedlikehold og skadedyr

Som vi nevnte i begynnelsen av artikkelen, er det et anlegg som ikke krever mye vedlikehold. Når planten er tilpasset territoriet, trenger den knapt vanning, kontinuerlig soleksponering og godt drenert jord.

Hvis vi vil få busken til å få et bedre utseende for å bruke den som en prydplante, er det interessant å gjøre en beskjæring. Beskjæring skal være liten og skal gjøres om høsten. Det er ikke nødvendig å bekymre seg for de vanlige skadedyrene eller sykdommene, da denne planten har beskyttelse mot insekter. Vi husker at blomstene er giftige for de insektene som tiltrekkes av det ultrafiolette lyset som blomstene gir fra seg. Den raskeste måten å formere denne planten på er stiklinger. Det kan også gjøres ved å dele busken når vi planter den, men vi risikerer å måtte ta vare på og vedlikeholde. Den beste tiden på året for stiklinger er tidlig på høsten. På denne måten vil busken ha resten av vinteren for å kunne tilpasse seg de nye forholdene og samle nok energi til å kunne ha en god blomstring om sommeren.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Hypericum calycinum.