Skip to content

Innendørsplanter som kan bidra til å kurere din tørre hud

15 de juli de 2023

Planter gjør en utmerket jobb med å gi liv til stuehjørner, sette prikken over i-en på en stabel med salongbordsbøker eller myke opp en peismantel. Bortsett fra dekorfordeler, kan noen innendørs planter til og med bekjempe tørr luft om vinteren ved å tilføre fuktighet tilbake til hjemmet ditt. Ta det, tørr hud. Ifølge Gardening Know-How er tipset å holde seg til planter med store, voksaktige blader som kan fungere som naturlige luftfuktere. Planter er designet for å tilføre fuktighet til luften gjennom en prosess som kalles transpirasjon, men storbladede tropiske varianter er vanligvis de beste plantene for jobben. Vi har samlet tre innendørsplanter som er enkle å ta vare på, som kan bidra til å øke fuktighetsnivået i hjemmet ditt, sammen med våre beste tips for å hjelpe dem til å trives.

Fred Lily

The Grumpy Gardener kaller ikke fredslilje den perfekte potteplanten for ingenting. Vakre blader, fantastiske blomster, pluss at de er en drøm for selv de mest uerfarne gartnere. Fest en fredslilje hvor som helst som mottar sterkt, indirekte sollys. Hvis du finner ut at fredsliljen din ikke blomstrer, bare flytt den til et lysere sted, så skal den blomstrer på kort tid. For å rette på bladspisser som ser brent ut, må du få planten din ut av direkte sollys som kan være skadelig for løvet.

Slangeplante

Disse små sjarmørene er en lek å vokse, men du må starte med riktig jordblanding. Kaktus/sukkulent jord er ideell, men hvis du må bruke pottejord, sørg for å legge til perlitt eller grov sand for å hjelpe med drenering. Du bør passe på å ikke overvanne slangeplanten din – den skal være helt tørr mellom vanningsøktene.

Areca Palm

Arecapalmen, eller sommerfuglpalmen, er kanskje den høyest ansette av trioen vår for å rense luften, men den kan være vanskelig å vedlikeholde innendørs. Å finne riktig mengde lys kommer til å være viktig. Ideelt sett vil et sted som tilbyr sterkt, indirekte lys hjelpe håndflaten din til å trives. Hvis du legger merke til at bladene begynner å få en gulaktig fargetone, er sollyset sannsynligvis for direkte. Hvis du leter etter enda flere måter å begynne å vokse innendørs – utenfor disse toppplantene for fukting – ta en titt gjennom noen av våre favoritt innendørs stueplanter som selv nybegynnere ikke kan drepe.