Skip to content

Ja, du kan dyrke kosmos i en container

18 de november de 2022

Selv om du ikke er heldig nok til å bo ved siden av en eng med markblomster, kan du fortsatt fange deres utemmede skjønnhet i en container denne sommeren. Munter rosa kosmos stjele showet i dette arrangementet, med aksent av kloden amaranths og nålepute blomster, alt på toppen av en frodig seng av levende grønn lakenmose. (Sjekk din lokale hagebutikk for lakenmosen.) Cosmos kommer i en rekke farger, fra burgunder til rosa til hvitt. Bland dem for et mer naturlig utseende, som en villblomsteng. Bonus: denne fargerike blomsten, hjemmehørende i tropisk Amerika, er kjent for å tiltrekke seg fugler og sommerfugler med sine muntre blomster. Vil du ta med skjønnheten deres innendørs? Klipp blomstene rett etter at de har blomstret og plasser dem i kjølig, dypt vann for en langvarig bukett. Kosmos er prime for ikke bare beholdere, men for å lage en masse farger i grenser eller bakgrunner, eller som fyllstoff blant busker.

Hvordan

Start med å plante blomstene, og dekk deretter jorda med mosen, som vil låse inn fuktighet til røttene når sommerens varme nærmer seg. Plasser i full sol og vann moderat.

SE: 5 container hagearbeid feil

Få utseendet

Doble dette arrangementets rustikke appell med en vintage-inspirert beholder, som denne lette fibersementplanteren som tåler elementene. Prøv disse ressursene for et lignende utseende:

  • Fatpotte av fiberbetong
  • Denne potten føles vintage og rustikk, som et gammelt dolly-kar, men har ikke noe av rustpotensialet. Tilgjengelig i flere farger.
  • Fra $20; shopterrain.com

Oakland betongplanter

Denne kommer i en praktisk ekstra stor størrelse, så den er perfekt hvis du trenger en ganske høy plantekasse for en veranda, døråpning eller hageaksent.

$259,95; williams-sonoma.com

  • Riflete plantekasser i betong
  • Lek med skala, og par disse korte og hukete plantekassene med den høye og smale versjonen for den perfekte kontrasten.
  • Fra $104; potterybarn.com