Skip to content

Jackfrukt eller brødfrukt (Artocarpus altilis)

12 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en noe eksotisk frukt som vokser på tropiske steder, og hvis gunstige egenskaper for helsen er enorme. Er om jackfrukt. Dens vitenskapelige navn er Artocarpus altilis og det er kjent med andre vanlige navn som brødfrukt eller frutipan. Treet som det kommer fra, er kjent som brødtreet eller den fattiges brød. Det er en frukt som er hjemmehørende i øyene i Stillehavet og Sørøst-Asia, hvor vi kan finne den spesielt i Indonesia og Ny Guinea.

I denne artikkelen skal vi kjenne i dybden dens egenskaper og egenskapene som gjør denne frukten så gunstig for helsen. Vil du lære mer om jackfrukt? Fortsett å lese, for vi vil fortelle deg alt 🙂

Hovedtrekkene

jackfrukttre

Navnet på brødfrukt skyldes massen inni ser ut som brød. Vi kan vite at frukten er umoden fordi den forblir grønn. Den har en uforholdsmessig størrelse i noen anledninger og i andre noe mindre. Den har vanligvis en stor størrelse og en avrundet form, avhengig av arten vi observerer.

Barken er ganske tykk og grønn i fargen når den ennå ikke er moden. Du kan si at den har et eksternt aspekt som ligner på ananas, siden den modnes blir den gul. Det er tøft på utsiden som ananas, men kjøttfullt på innsiden.

Den spiselige delen er interiøret, massen. Generelt, for å spise det er det nødvendig å skrelle det og hogge det som ananas. Den har en veldig søt og vanedannende smak som er ganske forfriskende. Derfor er det en mye konsumert frukt, ikke bare for smaken, men også for dens egenskaper som vi vil se senere. Avhengig av arten vi behandler, kan det ha frø inni.

applikasjoner

innsiden av jackfrukt

Fordelen som denne frukten har fremfor andre, er at det ikke spiller noen rolle hvor moden den er til enhver tid, siden den også brukes på kjøkkenet. Bruken av den har spredt seg enormt rundt Sør- og Sørøst-Asia. Frukten har et veldig eksotisk utseende, ikke bare på grunn av størrelsen, men også på grunn av teksturen og fargen på skallet.

Noe som etterlater mer enn en overrasket, er at når frukten fremdeles er uåpnet, gir den aromaer fra andre frukter som ananas, banan, appelsin, melon eller papaya. Når aromaene oppfattes, blir det mer deilig og appetittvekkende.

Frøene har også kulinarisk bruk, så vi kan vurdere denne frukten ganske nyttig i alle aspekter. Frøene De inneholder mye karbohydrater, sunne lipider og protein. Hva mer, har høye nivåer av mineraler, lignaner, saponiner, isoflavoner og andre phytonutrients. For å konsumere dem blir frøene først stekt og brukt som et alternativ til aromaen av sjokolade. Når det gjelder brødfrukten som denne deilige frukten kommer fra, brukes treet til å lage mange musikkinstrumenter og til å lage møbler.

Det kan sies at både dette treet og frukten er nesten 100% brukbare på disse stedene. Det er ikke noe avfall i det.

Gunstige egenskaper av jackfrukt

jackfrukt

Nå skal vi analysere de fordelaktige egenskapene som jackfruit har blitt en av de mest berømte fruktene i området. Den brukes til å behandle forskjellige plager og patologier og hjelper til med å forhindre mange sykdommer.

I tradisjonell medisin, jackfruit har blitt brukt som et antiastmatisk og antidiarré medisin. På grunn av dets egenskaper kan det hjelpe til med behandling av konjunktivitt og otitt, i tillegg til eliminering av vorter. For å gjøre dette må du lage en oppløsning som vi vil se senere.

Breadfruit er i stand til å gi oss energi raskt når vi spiser det, gitt dets nivåer av enkle sukkerarter. Takket være dette vender mange idrettsutøvere som trenger et sukkerforhøyelse under trening til jackfrukt. Det bør tas i betraktning at selv om de er enkle sukkerarter fra frukten, er det ikke det samme som et industrielt raffinert sukker.

Denne frukten er perfekt for å forhindre mange degenerative sykdommer takket være det høye innholdet av vitamin A og C. Den har mange næringsstoffer og fytokjemikalier som fungerer som antioksidanter og lar kroppen vår eliminere frie radikaler. Disse radikalene som befolkningen så fryktet for, er de som forårsaker for tidlig aldring av celler. Jeg tror at ingen vil eldes før deres tid, så det blir veldig fortært av disse egenskapene.

Sammensetning og tilberedning

jackfruit eiendommer

Breadfruit har et høyt fiberinnhold i sammensetningen, og dette bidrar til å forbedre tarmtransitt. Forstoppelse er noe mange mennesker lider av, og som takket være forbruket av jackfrukt kan lindres og forbedres. Hvis det konsumeres regelmessig, vil det ikke bare hjelpe med dette, men det vil også fremme bedre absorpsjon av resten av næringsstoffene fra andre matvarer.

På grunn av det høye innholdet av vitamin C, jackfruit kan fremme kollagenproduksjon slik at huden har en riktig struktur og hold deg fast lenger. Det er også bra for å avlaste noen sår på huden.

Takket være tilstedeværelsen av kalium brukes jackfrukt til å kontrollere blodtrykksnivået. Med jerninnholdet hjelper det mange mennesker med anemi. Som det fremgår, er dens gunstige egenskaper mange, så forbruket er utbredt.

Nå skal vi lære å forberede den for å behandle noen patologier. Som vi har sagt før, kan denne frukten brukes både moden og grønn. Også du kan lage brød, is og syltetøy med denne frukten. For noen mennesker kan det tjene perfekt som en side til maten og som en erstatning for ris.

La oss se hvordan den er forberedt:

  • Anti-astmatisk. En infusjon tilberedes med bladene på treet, og en kopp tas om dagen.
  • Konjunktivitt. Bladene blir kokt og to dråper påføres hvert øye i tre dager.
  • Diabetes. Infusjon med bladene to ganger om dagen.
  • Diaré. Harpiksen fra kofferten brukes og fortynnes i en spiseskje med vann og salt.
  • Vorter Vi bruker produktet av maserasjonen av roten på vorten.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om jackfrukt.