Skip to content

Kakaotre, ideell plante for søte elskere

26 de juli de 2021

Hvis du er en av dem som foretrekker søte smaker, så Kakaotre er til deg. Denne vakre planten er perfekt å ha i tropiske hager rundt om i verden, og kan også dyrkes i drivhus eller i veldig lyse interiører.

Fruktene, som er spiselige, dukker opp hele året. Vil du vite hvordan du kan smake på dem? Oppdage hvilken omsorg krever det å ha en optimal utvikling.

funksjoner

Theobroma kakao blader

Kakaotreet, også kalt kakaotre, er et eviggrønt tre omtrent 8 meter høyt, som er lansettformet, med en veldig definert sentral ribbein. Nyere skudd er brune i fargen veldig hyggelig som du kan se på bildet over; antagelig for å forhindre planteetende dyr, som elsker unge skudd, fra å føle trang til å spise dem.

Dens vitenskapelige navn er Theobroma kakao, og er opprinnelig fra den største jungelen i verden: Amazonas. Den vokser raskt, alltid i skyggen fra de høyeste plantene, for eksempel Musas sp (banantrær) eller palmer. Som fuktige, varme omgivelser, ingen ekstreme temperaturer (Det ideelle området er mellom 20 og 30 ºC).

Theobroma kakao blomst

En særegenhet som denne fantastiske og søte arten har, er at både blomstene og fruktene spirer fra stilkene og grenene. Det er altså en blomkåltreet. De små hvitgule blomstene består av 5 kronblader og blir bestøvet av fluer.

Kakaotreet den vil bære frukt for første gang når den er 4 år gammel, men det kan være nødvendig å vente til året etter for å kunne høste en interessant mengde frukt, hvis frø blir sådd om våren.

Ungt kakaotre

Hvordan ta vare

Omsorgen du trenger er:

  • Vær: varm. Hvis temperaturen faller under 15 ° C i ditt område, må du beskytte den inne i hjemmet eller i et drivhus.
  • Irrigasjon: hyppig, mellom 2 og 3 ganger i uken om sommeren, og 1 eller 2 resten av året.
  • Underlag: det må være porøst, fruktbart og med høyt innhold av organisk materiale. Det anbefales sterkt å blande 60% kompost eller mulch med 30% vermikulitt og 10% perlit.
  • Utstilling: delvis skygge. Unngå å sette den direkte i solen, da ellers kan bladene brenne.
  • Sprayer: Hvis du bor i et tørt klima, må du spraye ofte.

Har du et kakaotre?