Skip to content

Kirpeplanter: hva betyr det?

27 de juli de 2021

Med den forestående temperaturøkningen er frøene vi har sådd, i ferd med å spire. Avhengig av såbedet vi har brukt, og mengden frø som spiser, det vil være nødvendig å ringe dem slik at de kan fortsette å vokse normalt.

Men, Hva betyr det å ringe plantene og hvordan gjøres det?

Spirende kaktus

Plukking består i å skille plantene og transplantere dem i individuelle potter. Den beste tiden er om våren, når temperaturene verken er veldig høye eller lave, og solen ikke skinner så sterkt som om sommeren, og minimerer dermed risikoen for tap på grunn av solbrenthet eller kulde.

For å gjøre det riktig og dermed garantere at de små plantene våre – som må ha minst to par blad, eller, i tilfelle kaktus, som har en høyde på 1 cm – vil komme seg på kort tid, vi må gå frem som følger:

  1. Vi vil forsiktig fjerne alle plantene fra potten, trykke på den slik at rotkulen som har dannet seg i disse ukene kommer ut.
  2. Etter, vi legger den i et basseng med varmt vann, og vi skiller plantene som fjerner substratet, sakte, delikat.
  3. Nå er det på tide å transplantere dem i individuelle potter med et underlag som favoriserer vanndrenering for å unngå å komprimere jorden.
  4. Når transplantasjonen er fullført, vi vil plassere plantene på et delvis skyggelagt sted til vi ser tegn på vekst. Det vil være da vi vil være i stand til å sette dem på steder der de vil motta mer lys.

Det er viktig å merke seg det noen frøplanter vil sannsynligvis gå taptEnten på grunn av et svakt rotsystem eller fordi noen røtter ble ødelagt under plukkingen.

Spirende frø

For å garantere overlevelsen til alle plantene anbefales det imidlertid sår frøene i individuelle frøbed slik som Jiffy torvpiller, eller sette et frø i hver stikkontakt fra frøplantebrettet.

På denne måten vil vi oppnå en høyere overlevelsesrate, noe som betyr at vi kan glede oss over flere planter.