Skip to content

Kjemisk gjødsel for planter

26 de juli de 2021

Hvis en plante lever på et vilt sted, har den alt den trenger for å leve under gode forhold. Jorden er rik på næringsstoffer på grunn av virkningen fra dyr og insekter og mikroorganismer som er typiske for stedet. Noen jordarter mottar også mineraler fra vannveiene som finnes i området.

Men dette skjer ikke når plantene dyrkes i potter eller på trange steder. Jorden kan aldri være den samme, og mister dermed en stor del av sine dyder. Du kan se når jorden trenger næringsstoffer bare ved å se på den. Når jorden er hard og ikke veldig svampete, er det øyeblikk av varsling fordi det er et symptom på mangel på næringsstoffer, som har blitt vasket bort med påfølgende vanning.

Kjemisk gjødsel

La oss huske at for å utføre fotosyntese og vokse i harmoni, trenger planter ikke bare sol og vann, men også næringsstoffer, blant hvilke mange mineraler som nitrogen, fosfor, kalium, jern eller sink. Når disse mangler, er det nødvendig å ty til en serie gjødsel for å gi jorden alt den mangler. Det er av to typer: kjemisk gjødsel og organisk gjødsel.

Kjemisk gjødsel for planter

De er de enkleste og enkleste å få tak i, fordi du bare må gå til butikken og kjøpe en flaske. I tillegg er de effektive og oppnår gode resultater, selv om de også har en kostnad siden det er visse ulemper med kjemisk gjødsel som fremfor alt ser ut på lang sikt.

Ulemper

De kjemisk gjødsel er ikke naturlig og det er derfor dens sammensetning endrer jordens kjemi så vel som dens PH, og påvirker mikrobakteriene som lever i den, og som i stor grad er ansvarlig for utviklingen av planter. Dette betyr at, på lang sikt, bruk eller misbruk av kjemisk gjødsel påvirker økosystemet og planteveksten, som ender opp med å bli svakere og mer utsatt for sykdom.

Men det er et annet poeng mot ham, og det er at det ofte er det kjemisk gjødsel inneholder en stor mengde nitrogen mens de ikke inneholder andre viktige næringsstoffer, hvis konsekvens er en stadig mer sur jord.

Kjemisk gjødsel