Skip to content

Kjennetegn og skade på avlinger av skomakerinsektet

12 de juli de 2021

I dag kommer vi for å snakke om et av skadedyrene som kan påvirke avlingene og hagen din. Det handler om skomakerfeil eller rød bug. Dens vitenskapelige navn er (Pyrrhocoris apterus) og angriper blant annet oliventrær.

Hvis du vil vite hva de har og hvilke skader de har på plantene dine, fortsett å lese.

Cobbler bug egenskaper

Det er et ganske vanlig insekt som tilhører familien Pyrrocoridae. Det vekker mye oppmerksomhet for sin røde og svarte farge. De distribueres mange steder. De er i stand til å motstå kulde og lever også i tempererte klimaer.

Distribusjonsområdet er ganske bredt, og kan bli funnet fra Atlanterhavskysten i Europa nordvest for Kina, inkludert India, Mellom-Amerika, USA og Storbritannia. Den biologiske syklusen overstiger ikke 2 eller 3 måneder, men det spiller ganske raskt. De er følsomme for temperaturer. Hannene er mindre enn hunnene. Det er slående å observere at de lager reir rundt planteavfall eller kompost.

Avlingsskader

Cobbler bug

Disse insektene skader ikke planter, men de bruker dem som vert. Siden de er polyfagiske insekter, spiser de plantefrø, likene til andre insekter, andre insekter som er syke eller svake, og alt dette forårsaker skade på avlingene.

For eksempel, i følge eksemplet på oliventreet, kan vi finne at midt i olivenhøsten finner vi store mengder av disse dyrene på grenene. Når treet ristes for å høste oliven, faller de og ødelegger høsten.

De kan også mate på hageplanter, i tilfelle deres viktigste næringsbase er begrenset eller så antall individer er veldig høyt, så det blir ikke ansett som en stor trussel mot avlingene. De er totalt ufarlige for mennesker.

Jeg håper at du med denne informasjonen blir bedre kjent med dette insektet og dets mulige skader.