Skip to content

Kjennetegn på Bromeliaceae

10 de juli de 2021

De Bromeliaceae de danner en familie av planter som vi elsker å ha både innendørs og i hager, spesielt tropiske eller subtropiske. De danner rosetter av blader i så muntre og vakre farger at det er umulig å ikke ønske å stoppe for å se på dem.

Kjent som bromeliads, anslås det at det er omtrent 1 520 arter fordelt på 51 slekter; Det er med andre ord så mange at når været er bra, kan du ha en veldig interessant samling. Men, hva er deres egenskaper?

Opprinnelse til bromeliads

Bromeliads i habitat

De er planter som er typiske for de varme regionene i Amerika, selv om det er en art av Pitcairnia som er fra Afrika. De finnes vanligvis i de fuktige skogene, men det er også noen som bor på ganske tørre steder.

Avhengig av stedets forhold, så vel som deres egen evolusjon, kan de være epifytter (vokser på grener av trær for å utnytte fuktigheten bedre), eller av terrestrisk vane.

Hva er deres egenskaper?

Bromeliads

Bromeliaceae De er flerårige, epifytiske eller terrestriske urter, som danner rosetter av blader som kan nå maksimale høyder på 3 til 4m. Blomstene er gruppert i pigger, klynger eller hoder og kan ha forskjellige farger, fra rosa til lilla, går gjennom gult, rødt eller til og med tofarget. De er generelt bifile.

Røttene kan være luftige og tjene til å gripe og absorbere fuktighet, eller jordiske og tjene til å forankre planten til bakken. Noen ganger er de fraværende, slik tilfellet er med Tillandsia aeranthos kalt nellike av luften. Frukten er en kapsel, bær eller sorose (i tilfelle av ananas eller ananas). Frøene er bevingede og / eller hårete.

Underfamilier

Det er tre:

  • Bromelioideae: dannet av 32 slekter sammensatt av 780 arter. Det er den som dyrkes mest. Her kommer Ananas, Billbergia, Bromelia, Neoregelia, Nidularium eller Wittrockia for eksempel.
  • Pitcarinioideae: det er en slekt av bromeliaer som er typiske for tørre regioner. Den består av rundt 12 slekter, blant annet Dyckia, Hechtia eller Puya.
  • Tillandsioideae: den består av ni slekter med nesten 1250 arter. De mest populære er Guzmania, Tillandsia eller Vriesea.

Har du ønsket deg mer? Klikk for å finne ut hvordan de blir tatt vare på 🙂.