Skip to content

Kjennetegn på plantene til Papaveraceae-familien

10 de juli de 2021

De Papaveraceae De er en av de vanligste urteaktige plantene på den nordlige halvkule, så mye at det er mer enn sannsynlig at du har sett et felt med disse vakre blomstene, eller at du til og med har tatt noen som barn (eller som voksen) og du har gitt noen spesielle.

Men, Hva kjennetegner disse plantene? Har de noe annet bruk enn pryd?

Hva er de?

Papaver, valmue, wildflower-ikon

Papaveraceae er hovedsakelig årlige, toårige eller flerårige urter, selv om det er noen arter som vokser som en eviggrønn busk eller som et lite tre, som vokser i åpne felt, skogryddinger og til og med i de åpne feltene på store deler av den nordlige halvkule. Familien, Papaveraceae, består av 44 slekter, følgende er den mest populære:

  • Eschscholzia: de er årlige eller flerårige urter som utvikler glatte eller glaukøse blader, og blomster som består av fire gule eller oransje kronblader. Se fil.
  • Ville røyke: de er årlige eller flerårige urter som når en høyde på opptil 1 meter, med blader sammensatt av lansettformede brosjyrer. De produserer blomster gruppert i hvite til rosa pigger.
  • Papaver: de er årlige, toårige eller flerårige urter som vokser opp til 1 meter i høyden. Inne i stilkene inneholder de hvit latex, og blomstene består av 4-6 røde, oransje, gule, hvite eller lilla kronblader. Se fil.
  • Platystemon: er en slekt av en enkelt art, den Platystemon californicus, som er en årlig urt som vokser mellom 20 cm og en meter i høyden, med blomster sammensatt av seks hvite kronblader med eller uten gyldne eller gullflekker.

Hvilke bruksområder har de?

Dicentra spectabilis

Pynt

Det er mange som kan dyrkes i potter, planter eller i bakken. Frøene spirer veldig bra om våren, og siden de vokser raskt, er det veldig lett å nyte dem gjennom sesongen 🙂.

Medisinsk

Papaveraceae, bortsett fra å tjene som prydplanter, har også andre bruksområder. Spesielt valmuen (Papaver somniferum) brukes til farmakologiske formål, for å lage medisiner mot søvnløshet og søvnproblemer.

Hva syntes du om dette emnet?