Skip to content

Klassifisering av planter

25 de juli de 2021

I verden de bor millioner av planter av alle slag, og alle av dem har hatt en evolusjonær historie som har vært mer eller mindre komplisert, avhengig av endringene som habitatet de lever i har gjennomgått. Disse endringene har gjort dem mer motstandsdyktige, men de har også noen ganger tvunget dem til å utvikle seg, for å modifisere noen av egenskapene for å leve bedre hjemme.

Det velkjente mennesket er at han trenger å ha alt klassifisert, han trenger alt for å ha et navn som kan brukes til å snakke om det. Planteverdenen er ikke noe unntak. Dermed har vi i dag en plante klassifisering det er det som hjelper oss med å identifisere dem.

Hvordan klassifiseres planter?

Pinus uncinnata

Planter tilhører det store riket Plantae, som er delt i to: ikke-blomstrende planter og blomstrende planter.

Blomsterplanter

De var de første som dukket opp på jorden, nærmere bestemt i havene for mer enn 4000 millioner år siden. Denne gruppen er videre delt inn i 3 andre:

  • Bryophytes: moser, leverplanter og hornurt.
  • Pteridofytter: bregner.
  • Gymnospermer: bartrær, Cycas og Ginkgo biloba treet. De er de eneste i kategorien som produserer frø.

Blomsterplanter

Disse plantene er mye mer «moderne», selv om selvfølgelig denne «moderne» er veldig relativ: de dukket opp for 130 millioner år siden, og siden den gang har de ikke sluttet å utvikle seg. De er kjent som angiosperm planter, og det er de som produserer blomster som vanligvis er veldig prangende, og når de først er pollinert, vokser frøene i en frukt som beskytter dem.

Som eksempler på angiospermer har vi orkideer, jacaranda, frukttrær, pæreplanter, … kort sagt alle de som har blomster.

Azalea i blomst

Jeg håper at det fra nå av blir lettere for deg å klassifisere plantene dine 🙂.