Skip to content

Konsekvenser og løsninger av overflødig vann på grunn av regn i hagen

7 de juli de 2021

Noen ganger kan det hende du må møte et ganske alvorlig problem: overflødig vann fra regn i hagen. Hvis du bor i et område der nedbør vanligvis faller på en voldsom måte og på kort tid, og hvis landet også forblir tørt i mange måneder (bortsett fra den som brukes av planter, selvfølgelig 🙂), er risikoen for at du vil ende opp med en tomt oversvømmet er veldig, veldig høy.

Men saken blir ikke alene om det som skjer samme dag: konsekvensene vil sees senere, ettersom alt går tilbake til det normale. Opplevelsen kan til tider være veldig positiv, siden det er visse planter som vil sette pris på dette overskuddet av vann, men også ubehagelig. Så hva skal jeg gjøre med overflødig vann fra regn i hagen?

Vann er bra, men opp til et punkt

For mye regn kan forårsake problemer

Alle levende ting trenger vann for å holde seg i live. Men når vi snakker om planter, har folk en tendens til å ta feil av å tro at jo mer vann de har, jo bedre vil de være, noe som ikke er sant. De de trenger bare en viss mengde av den dyrebare væsken, som kan være mer eller mindre avhengig av terrengets egenskaper (det vil si om det holder på fuktighet i mer eller kortere tid, samt om det har god eller dårlig drenering), og plantene selv (en agave, for eksempel , krever mye mindre vann enn en rosebusk).

Derfor overflødig vann fra regn i hagen kan forårsake problemer. Men hvorfor? Av to hovedårsaker:

  • Vannet som faller intenst og på kort tid, det som det gjør er å trekke næringsstoffene lenger inn i jorden, og dermed utarme det landet der røttene vokser og utvikler seg. Det kan også øke surheten.
  • Hvis jorden ikke er i stand til å tømme vannet raskt, om noen dager eller uker dør røttene av kvelning og råte.

Hva er konsekvensene av overflødig vann på grunn av regn?

Overskuddet av vann på grunn av nedbør har de samme konsekvensene som om det overskuddet er fra vanning, med den forskjellen at vi kontrollerer vanningen av en gryte, mens regnet faller når passende atmosfæriske forhold er gitt for det.

Slik at det ikke er tvil, symptomene på dette problemet er:

  • Unge blader blir brune
  • De nedre bladene blir ofte gule og faller av
  • Planten ser «trist ut»
  • Veksten stopper
  • Røttene råtner
  • Sopp begynner å spre seg og forårsaker rask plantedød

Som vi kan se, er ikke regnet alltid bra for vår elskede hage.

Hvordan gjenopprette en oversvømmet hage?

For mye regnvann i en hage gir problemer

Det første vi må gjøre er bevæpne oss med tålmodighet. Fra min egen erfaring vet jeg at det er veldig frustrerende å se at plantene dine har vært under vann som vet nøyaktig hvor lenge, og ikke egentlig vet hva som vil skje fra nå av. Det verste for meg var å se et palme dø som hadde vært med meg i fem år. EN Parajubaea sunkha som målte en meter i høyden.

Før regnet var det vakkert, med åpne blader og en sunn grønn farge. Men så stengte bladene og åpnet ikke lenger. Etter ca 15 dager slo jeg litt på det nye bladet, og det gikk uten problemer. En ganske ubehagelig råtten lukt kom fra bagasjerommet.

Årsaken til hans død? Asfyksi og rotting av røttene, bortsett fra soppinfeksjonen som sannsynligvis var blåse endelig mottatt.

For å unngå større onder, nedenfor Jeg skal fortelle deg hva du kan gjøre for å gjenopprette den oversvømmede hagen din:

Behandle planter med soppdrepende middel

Det skader ikke å behandle dem alle, men hvis du har mange og / eller av økonomiske grunner, har du ikke råd til det, må du bare behandle de du på forhånd vet at de ikke er planter som liker mye vann. Dette er sukkulenter (kaktus og sukkulenter), agave, yuccas, etc. Her er en komplett liste over de som motstår tørke, men ikke flom:

Soppdreper hvis det er økologisk, som kobber, bedre, spesielt hvis du har husdyr i hagen. Kjøp eller kjøp en spray for å spraye / tåke bladene, og et pulver til røttene.

Skjær av de tørre delene

Hvis de hadde noen tørre blader eller grener fra før, skjær dem av med saks eller sag som tidligere er desinfisert med apoteksalkohol. På denne måten, du vil forhindre at de blir smittekilder.

Vann plantene dine med biostimulerende middel

Det er et produkt som inneholder viktige næringsstoffer som sannsynligvis vil være til nytte for deg, spesielt hvis regnet har vært intenst (for eksempel 80 liter på en time eller mer). Fortynn mengden som er angitt på beholderen i vann, og hell den deretter rundt planten (på bakken).

Du kan få det fra.

Er det ikke kontraproduktivt for vann etter et kraftig regn?

Vanning er, for på slutten av dagen heller du vann på allerede våt grunn. Men mengden du trenger for å legge til biostimulerende middel er veldig lite, så problemet blir neppe verre.

Grav skyttergraver

Hvis du ser at jorden har vanskelig for å absorbere vann, hjelp han grave dype grøfter (ca. 30 cm) over området. Slik at det utførte arbeidet vil tjene deg for alltid, det anbefales å gjøre dem for eksempel i hagen, eller i de områdene der det er planter der vannbehovet er høyt, siden du kan dra nytte av dem til vann.

Hvordan forhindre at hagen flommer?

Grav grøfter for å unngå overflødig vann fra regn

dessverre det er umulig å forhindre at hagen oversvømmes 100%. Meteorologi er ikke en eksakt vitenskap, så når som helst, når som helst, hvor som helst, kan det komme et kraftig regn og forårsake problemer. Nå, ja, noen tiltak kan iverksettes for i det minste å sikre at disse konsekvensene ikke er så ødeleggende:

Dekk delikate planter med plast

Hvis du ser at det kommer til å regne, beskytter sensitive planter med gjennomsiktig plast som drivhus.

Beskytt jorden med grus eller lignende

Grus, furubark eller lignende er underlag som absorberer fuktighet ganske mye., og forhindrer dermed røttene i å bli for våte.

Lag grøfter eller kanaler

Vannet må kunne strømme. Hvis jorden forblir i vann i lang tid, vil røttene råtne. Det er derfor det er veldig viktig å lage grøfter eller kanaler det kan sirkulere gjennom.

Bruk porøse underlag når du planter

Når du skal plante i bakken, lage et stort plantehull, minst 1 x 1 m, og fyll den med et første lag på ca. 40 x 40 cm tykt aprikos, grus eller lignende.

Og med dette er vi ferdige. Vi håper det har vært nyttig for deg 🙂.