Skip to content

Krypende labyrint (Mazus reptans)

6 de juli de 2021

Det kan virke som en løgn, men det er veldig lite kjent om Mazus reptans eller bedre kjent som en krypende labyrint. Imidlertid har vi samlet litt interessant og nyttig informasjon om dette anlegget i denne artikkelen.

Ved å vite mer om Mazus reptans, mest sannsynlig vil du dyrke denne planten i hagen din og / eller lage en naturlig sti med denne arten som når den blomstrer, gir en fantastisk utsikt og gjør enhver hage til det beste av alt.

Kilde

nærbilde av en lilla blomst som heter Mazus reptans

Som alle slags planter, du må vite opprinnelsesstedet for å forstå habitatet der det bor og hvor er bedre å ha det. Dermed er denne planten hjemmehørende i Himalaya, og etter oppdagelsen og studien ble den introdusert til Nord-Amerika.

Kjennetegn ved Mazus reptans

Blant de mest bemerkelsesverdige funksjonene og / eller egenskapene til denne planten er:

  • De har vanligvis ikke store høyder når de er fullvokste. På det meste vil de nå to meter i høyden, hvis miljøforholdene tillater det.
  • Den enkle forplantningen skyldes de krypende stilkene og røttene, som er forankret i noder.
  • Bladene har en veldig lys grønn farge. når solen skinner på dem, og de ikke er lengre enn en tomme.
  • Blomstene er de mest karakteristiske for planten, siden de har en gul, hvit og lilla farge, noe som får planten til å skille seg ut uansett hvor den plantes.
  • Det er en plante som skiller seg ut takket være hvor rikelig den kan være, og når den utvides.
  • Den har en frukt som har veldig små frø.
  • Blomstringssesongen er i løpet av juni og juli.
  • Den har et veldig lite flerårig plantedekke.
  • I løpet av våren, sommeren og en del av høsten, den levende grønne fargen forblir.

Dyrking og stell av planten

Hvis du ser nøye på bilder om dette anlegget på internett, vil du forstå at det er en plante du må ha i hagen din, er de åpenbare grunnene. En grunn som lar deg vurdere å plante, dyrke og ta vare på denne planten i hagen eller hagen din, er dens enkle dyrking.

Selvfølgelig anbefales det mye for hager som krever lite vedlikehold.. Bare husk landet der du skal plante det, siden planten trenger en fuktig jord med et konstant dreneringssystem.

På den annen side spiller det ingen rolle om du dyrker denne planten på et sted hvor solen er direkte eller indirekte på den når den vokser og sprer seg. På samme måte vil den vokse og blomstre i juni og juli, å være en vakker polstringsanlegg.

Husk at du ikke skal plante dem for tett sammen, slik må du ha en tilnærming på seks planter. Denne nyttige informasjonen vil hjelpe deg med å gi Mazus reptans de plass som trengs for å vokse og gjøre det mye raskere.

Når det gjelder stell av denne arten, trenger du ikke å beskjære den konstant som med andre planter. Det som er bra er at det er sterkt nok som skal plasseres og / eller planter på steder med gangtrafikk.

Husk at forplantningen av denne planten skjer gjennom frøene. Spesielt om høsten og tidlig på våren, spesielt hvis du vil gjøre plantasjen din mer synlig og ta mye mer plass.

applikasjoner

møbelanlegg kalt Mazus reptans

I det medisinske aspektet har denne planten ingen bruk. Å være en flerårig art, brukes den vanligvis for å dekke og lage et slags teppe i åpne områder eller områder du raskt vil dekke. Av resten er det en plante som brukes med dekorative motiver.

Selv om de brukes riktig, kan de brukes og / eller dyrkes i lapper for å forhindre spredning og få dem plassert i et bestemt rom. Du må bare huske på at forplantningen er litt aggressiv og på veldig kort tid vil det være et stort antall planter, hvis du ikke er forsiktig og ikke er på utkikk