Skip to content

Lær Blue Agave Plant Care (Agave Tequilana)

21 de februar de 2021

Tequila-kaktusen eller det vanlige navnet Blue Agave-planten (Agave tequilana) trenger stor høyde og mye sol for å blomstre. Det er bare hardføre i USDA-sonene 9b og 10.

Det vil ikke gjøre det bra i temperaturer under 50 ° C.

Blue Agave-plantene er en fantastisk plante som kan nå en høyde og bredde på åtte fot.

Når den er moden, sender denne monokarpiske planten ut en femten meter høy, spiselig aspargeslignende blomsterstilk og produserer et stort antall valper ved foten.

Hvordan holde Blue Agave innendørs

For å holde blå agaveplanter (eller hvilken som helst agave) innendørs om vinteren, bør du finne et solfylt vindu som gir minst seks timer direkte lyseksponering daglig.

Hvis du ikke har et vindu med så mye soleksponering, velg ditt beste vindu og legg til kunstig lys som supplement.

Blå agave og andre store arter (Agave americana aka århundre plante) kan gjøre det veldig bra som potteplanter og containerplanter mens de er små. Rotfylling er ikke et problem for agave.

Så lenge du gir et godt, fritt drenerende plantemedium, vil din agave være lykkelig. Bruk enten en tilberedt kaktus eller en saftig blanding, eller lag din egen.

Husk at du ikke trenger å vanne mye i de kalde månedene. Selv om planten din er varm og koselig innendørs, trenger du ikke å oppmuntre til vekst, så bare vann sparsomt når den øverste halvdelen av potte mediet er tørt.

Noen kilder anbefaler å gi en fortynnet gjødselbehandling hvert par måneder om vinteren, men dette er ikke nødvendig.

Med et godt pottemedium, bør ikke planten din trenge ekstra tilskudd. Igjen, målet ditt om vinteren er ikke å oppmuntre til vekst, og du vil absolutt ikke oppmuntre til blomstring.

Andre interessante Agave-arter inkluderer:

  • Agave Parryi (Artisjokk Agave)
  • Agave victoriae-reginae

Dyrk blå agave fra en valp trinnvis

Den enkleste måten å dyrke agave på er fra en valp. Her er instruksjoner som hjelper deg med å få planten i gang og ta vare på den kontinuerlig.

# 1 – Velg riktig sted å dyrke Agave

Begynn med å plassere den blå agavevalpen i en godt drenerende sandpotteblanding på et hagested som mottar minst seks timer med direkte sollys hver dag.

Disse plantene foretrekker en rik, sandjord; Imidlertid er nesten hvilken som helst godt drenerende potteblanding akseptabel.

Sørg for å velge et landskapssted som er høyt nok til å tillate utmerket drenering, da disse plantene ikke tåler våte føtter.

Du må også passe på å beskytte planten mot kulde. Skjermende trær eller busker som gir en vindblokk, men som ikke blokkerer solen, kan være nyttig.

La det være god plass for planten å vokse til sin fulle og imponerende høyde og bredde.

Husk at spydene er stive og skarpe og utstyrt med tornete pigger (bladspisser), så plasser den blå agaven din langt fra gangstier og lekeområder.

Husk også det faktum at du må fjerne restene av planten etter at den har blomstret (noen tretti år lenger ned på linjen), så ikke legg den i et område som vil være vanskelig å få tilgang til og arbeide på den tiden kommer.

# 2 – Vann Agaveplanter Forsiktig!

Når du har funnet et godt sted og plantet din blå agave, må du sørge for å holde den vannet til røttene blir veletablerte. Vann dypt, en gang i uken i omtrent fire uker. Hvis du får mye regn, må du ikke vanne.

Når planten er etablert, vannes en eller to ganger i måneden i vekstsesongen, og ta alltid naturlig nedbør i betraktning.

Ikke vann om vinteren. Vann planten grundig og jevnt under vanning, men ikke overvann og la planten stå i vann. Vent til jorden er helt tørr før du vanner igjen.

Ikke bekymre deg for at planten din blir tørst. Det er langt bedre å under vann enn over vann. Alle sukkulenter lagrer ekstra vann i bladene, og planten din har det den trenger.

# 3 – Gjødsle agaves veldig sparsomt eller slett ikke

Du kan gi din blå agave en halv dose fortynnet flytende gjødsel, spesielt formulert fôr til sukkulenter og kaktus, hvis du ønsker det. Dette er virkelig ikke nødvendig.

Når planten er etablert, skal den kunne hente all næringen den trenger fra jorden.

Mulching rundt planten med hakkede blader i de kjøligere månedene, bør bidra til å fylle næringsstoffer i jorden og gi mer næring til agaven din hvis den trenger det.

Husk at overdreven gjødsel vil anspore planten din til å blomstre, og det vil være slutten på planten din!

# 4 – Beskytt agaveplanter mot kulde

Blue Agave sukkulenter tåler en og annen frysing hvis du tar ekstra forholdsregler. Sørg for å dekke planten din med tepper før den fryser. Dekselet ditt skal strekke seg helt til bakken for å holde i varmen fra jorden.

Hvis du kan omslutte planten din med halmballer eller poser med blader for å holde teppene på plass, er det nyttig.

Hvis du forventer temperaturer under 28 ° C i en lengre periode, bør du grave planten opp og ta den med innendørs hvis den er liten nok til å gjøre det.