Skip to content

Legender og egenskaper til immortellen

5 de februar de 2021

Det er en av de mest interessante plantene i planteverdenen. Og vi sier det ikke bare for sin motstand og dekorative karakter. Vi sier det også med det enorme antallet immortellens egenskaper som gjemmer seg bak bladene deres. Noen som ikke er veldig kjent i dag, men som gjorde det til referanseanlegget for hjem i en fjern fortid. En tid da planter var det eneste eksisterende naturlige apoteket, og hvor immortellens egenskaper ikke gikk ubemerket hen.

Før du ser på historien og egenskapene til immortelle i detalj, er det interessant å forstå hvorfor det er en perfekt plante for elskere av hagearbeid. Som navnet antyder, er det et krassanlegg med en utrolig motstand mot nesten ethvert fiendtlig scenario. Den vokser perfekt i steinete og tørre omgivelser, og tåler kulde uten problemer. Både innendørs og utendørs, stell av immortellen de er ekstremt enkle. Egentlig skiller de seg ikke så mye fra hvordan ta vare på sukkulenter. De eneste kravene til dyrking er god drenering og bytte av underlag hvert annet år. Små behov for et anlegg som vil følge oss i lang, lang tid.

Men i dag, utover skjønnheten, ønsker vi å oppdage immortellens egenskaper. Noen som kombinerer legende med virkeligheten, og som er verdt å oppdage.

FORKLARINGER OM EGENSKAPENE SIEMPREVIVA

Å snakke om immortellens egenskaper tvinger en til å gjennomgå mytologi. Bare på denne måten kan vi forstå vekten, siden eldgamle tider, av en plante som anses som nesten hellig for mennesker. Det var ikke bare en av de gamle folkene som hevdet at den hadde blitt skapt av deres øverste gud. Det virkelig fantastiske er at forskjellige kulturer gjennom århundrene trodde på det.

Sagn om immortellens egenskaperUtover legendene om immortelleegenskapene, gjør dens allsidighet i farger den til den perfekte prydplanten. Få det hit

For den greske verden ble immortellen skapt av Zeus med et veldig spesifikt mål: å beskytte mennesker mot ild, lyn og ånder. En tro som senere ble vedtatt av romerne, som tilskrev skapelsen til Jupiter. Noe som satte sitt preg på historien til denne planten, siden den er kjent med Jupiters skjeggenavn. Men de er ikke de eneste folken i antikken som anså immortellen som en nesten hellig plante. For de gamle kelterne var det frukten av Thor: deres øverste gud. Og merkelig nok var formålet det samme: å beskytte.

Denne troen ble ikke bare videreført i tide. Det spredte seg også over hele Europa takket være Charlemagne. Noe som sørget for at det gamle kontinentet fortsatte med tradisjonen arvet fra vokse eviggrønne på hustakene. Den beste måten å beskytte hjem, men også for å tiltrekke seg godhet.

EGENSKAPER AV SIEMPREVIVA FOR HELSE

Legendene til side er immortellens egenskaper basert på beviste fakta. Eller rettere sagt, i det hele tatt planteforbindelsene som er en del av bladene og som vi kan bruke til enhver tid for å forbedre helsen vår.

Det som ved første øyekast bare er en plante inneholder enorm rikdom i seg selv. Tanniner, flavonoider, eplesyre, maursyre, alkaloider og slimhinner er noen av de aktive prinsippene som er tilstede i bladene til denne planten. Noen som, selv om de ved første øyekast ikke forteller oss noe, har et stort antall medisinske applikasjoner, avhengig av hvordan det administreres.

Immortellens egenskaper ved inntak

På dette punktet, en vurdering. Inntaket av immortellen utføres ikke som sådan, men saften av bladene er full eller den blir tatt som en infusjon. Det anbefales ikke å spise bladene direkte, siden de har en olje som kan være giftig.

Utover denne betraktningen kan vi bruke egenskapene til immortelle ved inntak i et stort antall plager:

  • Kurer faryngitt, takket være dets antibiotikakapasitet
  • Lindre blærebetennelse, siden det i tillegg til antibiotika er vanndrivende
  • Berolige smerte på grunn av sin betennelsesdempende evne
  • Heal magesår eller mageplager
  • Senk feberen

Men vær forsiktig: selv om immortellens egenskaper er mange, må du være forsiktig. Det samme som med alle planter, som ikke slutter å inneholde de aktive prinsippene som basene til farmakopéen er basert på. Det udødelige har visse bivirkninger ved inntak, så administrering til medisinske formål er sterkt begrenset.

Egenskaper av immortelle for huden

Immortellens egenskaper for ekstern bruk

Mye mer vanlig er å bruke immortellens egenskaper til ekstern kroppspleie. Noe som vi kan bruke gjennom poultices, bad eller vasker uten noen bivirkning. Og selv om det er lite kjent, er sannheten at immortellen er til stede i et stort antall naturlige kosmetiske produkter.

Og det er at immortellens egenskaper gjør det til en sann alliert for leges naturlig et stort antall hudplager. Blant alle trekker vi frem det viktigste:

  • Fjern vorter
  • Reparer huden, som vi må ta med juice i hvilken som helst maske vi bruker
  • Fjern kviser og urenheter fra huden
  • Heal sår, kutt, stikk og forbrenning; takket være dets antiseptiske, snerpende og betennelsesdempende effekter

Og ja: egenskapene til immortellen fullfører det som for mange er den perfekte planten. En som krever praktisk talt ingenting for det den gir mye.