Skip to content

Ligustrina (Ligustrum ovalifolium)

9 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en veldig populær plante som er verdsatt for sin rustikkhet og gjør den perfekt for klima der tørke florerer. Det handler om Ligustrum ovalifolium. Det er også kjent med andre vanlige navn som ligustrina, California liguster og troanilla. Denne arten finnes naturlig i skoger med et mildere klima. Den tilhører familien Oleaceae.

I denne artikkelen skal vi gi deg mye informasjon om Ligustrum ovalifolium slik at du kan ha den i hagen din og ta vare på den perfekt.

Hovedtrekkene

parker med ligustrina

Denne arten har en ganske oppreist utvikling og når en høyde på ca. 2 meter. Den er perfekt for de mest initierte i hagenes verden, siden den ikke er krevende når det gjelder krav eller pleie. Du kan også nyte en raskt voksende plante. Det som gjør denne planten populær i hager, er at den har god evne til å vokse til hvilken som helst type. Denne rustikken strekker seg til alle de områdene der det er mer komplekst å ha en lett ivaretatt hage på grunn av klimaet.

Den har små, ovale blader. De er knallgrønne i fargen og gir tett dekning. Denne dekningen gjør den veldig kraftig, og dette fyller hagen vår med liv. Denne busken er eviggrønn hele året. Perfekt for å danne hekker og parkgrenser. Allsidigheten til denne planten er at du kan bruke den i områder nær sjøen, fordi dens rustisitet lar den vokse i mer saltvannsjord.

Det anbefales at Ligustrum ovalifolium la den vokse fritt til det er på tide å trimme beskjæringen. Mange legger den i en beholder, og den gir ikke problemer, men det er alltid bedre å la den vokse fritt slik at den kan nå sin fulle prakt uten å måtte veilede dem i veksten.

Blomstringen finner sted om sommeren, når planten med store klynger er kompakt og med små hvite blomster. Det som er bra med disse blomstene er at de lukter, men det er ikke så hyggelig for noen. Dette er det som gjør at hvis du ikke liker lukten som blomstene avgir, vil du sikkert ikke ha denne planten i hagen din. På samme plante kan du finne både hann- og hunnblomster.

Krav til Ligustrum ovalifolium

Det er en plante som er best å ha hele året i solrike områder. Selv om den kan vokse på steder der den har delvis skygge, er den ikke den mest anbefalte. Ideelt sett bør det være i områder med direkte sol, siden hvis du ikke merker det nok når blomstringssesongen kommer. Hvis den ikke har fått nok solstråling, vil blomsten ikke være halvparten så rik eller halvparten så vakker.

Når blomstringen slutter, kan vi se avrundede frukter på planten med en skinnende svart farge. Disse fruktene vises gruppert i klynger. Ligustrine tjener til å tiltrekke dyrelivet til hagen din, for eksempel fugler. Selv om fruktene er giftige for mennesker, har de ingen effekt på fugler.

Hvis vintersesongen er spesielt kald sammenlignet med andre år, vil planten miste luftdelen nesten helt. Imidlertid er det ingenting å bekymre seg for, for den blir lett gjenopprettet når vårsesongen kommer og temperaturene er høyere igjen. Den gjør dette som en overlevelsesmekanisme der den fjerner «blader å mate» og distribuerer saften. Ved lave temperaturer er denne prosessen vanskeligere.

Det tåler mange klima og frost, selv om det nevnte tapet av luftdelen oppstår. Det er slett ikke krevende når det gjelder jordtypen det plantes i. Som vi har sett før, Ligustrum ovalifolium den er i stand til å forbli i nesten alle typer jord, selv om den er saltvann. Den eneste tilstanden den har når det gjelder jord er drenering. Det tåler frost, forskjellige klimaer, tørke osv. Men vannlogging er din verste fiende. Du trenger jord som har god drenering slik at vanningsvann ikke akkumuleres og får røttene til å råtne.

Når det gjelder vanning, bør det være en moderat vanning hele året. Hvis du vil, kan du øke vanningen litt mer om våren og sommersesongen, med tanke på temperaturer, vind, fuktighet osv. Eksisterende på den tiden. Ikke la jorden tørke helt ut til vann igjen.

Vedlikehold og bruk av Ligustrum ovalifolum

Denne planten er en av artene som er mest brukt til å lage gjerder og hekker. Dette skyldes egenskapene den har av rustikk og god tilpasning til kontinuerlig beskjæring som bidrar til å gi den den formen vi ønsker.

Når blomstringssesongen er over, kan vi utføre en moderat beskjæring på busken. Hvis du vil, kan du også vente på fødselen av noen nye skudd for å vite hvilke grener du skal fjerne. Som oftest, de som er tørre, ødelagte eller som ikke har gitt nye skudd, elimineres. Disse grenene forverres etter vinterkulden.

Hvis du vil forynge planten eller gjøre en alvorlig trimming i tilfelle veksten ser overdrevet ut, kan du gjøre en sterkere beskjæring som ikke er noe problem. Hvis du vil spre det, er det enkelt hvis du gjør det med frø. Du kan også gjøre det ved å bruke stiklinger av halvmodent eller hardere tre som er hentet fra stiklinger eller beskjæring.

Det anbefales å lage en lett gjødsel med kompost om høsten eller våren. Dette er gjort for å hjelpe deg gjennom de vanskeligste tider på året for dem. På den ene siden næres det om høsten å kunne tåle de kalde vintertemperaturene. På den annen side tjener det våren til å hjelpe hekker med blomstring.

Hvis du sår med hardere trepinner, vil du se at de roter lett akkurat som de gjør om sommeren hvis du legger dem under et glass de mykere trepinnene.

Jeg håper at du med denne informasjonen vet mer om Ligustrum ovalifolium.