Skip to content

Lithodora diffusa

3 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en plantetype som, selv om den har liten størrelse, brukes til hagearbeid. Det handler om Lithodora diffusa. Den har det vanlige navnet Carrasquilla azul og gresset til de syv sangríene. Slekten som den tilhører har omtrent 20 arter, og alle tilhører familien Boraginaceae. Selv om de har en liten størrelse, kan nesten alle brukes i hagearbeidet som et teppeplante.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om egenskapene til stell av Lithodora diffusa.

Hovedtrekkene

Lithodora diffusa blå blomster

Det er en plantetype som har en ganske liten størrelse. Dette gjør at den brukes som dekkplante. Et veggdekkende anlegg har ansvaret for å kunne fylle hullene i hagen. Det er dette gresset som tjener til å dekke bakken og spre seg over hele landet. Gitt den ganske lave vekstvanen, er det ekstremt interessant å bruke til å lage et veggteppe på omtrent 15 centimeter høyt. Denne langsomme veksten tjener til å være i stand til å kontrollere veldig godt hvilke størrelser vi ønsker i vårt tapet.

Den kan brukes ganske bra i små bergverk eller arrangert i planter. Det er ikke for krevende når det gjelder pleie, så du trenger ikke å bekymre deg for mye for dem. Det krever bare en sur jord slik at den kan trives i god stand. Vi vil se resten av omsorgen senere, men det har ingen form for komplikasjoner.

Denne planten har unge stilker som stiger rett og er fullstendig dekket av fine hvite hår. De eldste stilkene kan lett skilles ut med det blotte øye, siden den produserer en endelig gråaktig skorpe. På denne måten kan vi vite hvor lenge planten har blitt sådd.

Bladene er grønne og har et litt gråaktig utseende. Formen er lansettformet og har en skillelinje i midten. Berøringen av planten er noe tøff på grunn av det faktum at den har det en ganske tett opphopning av korte hår. Hårene bruker dem for å beskytte seg mot mulige rovdyr. Bladverket forblir hele året, og det er derfor det regnes som en flerårig plante. Imidlertid kan busken sees prikket med blomster på bestemte tider av året. I dette tilfellet ser vi blomster i Lithodora diffusa fra vår til sommer.

Beskrivelse av Lithodora diffusa

Lithodora diffusa

De Lithodora diffusa Den kan brukes som trekkplante og er ganske nyttig i hagedekorasjon. Så lenge været er bra, kan planten også tilby sporadiske blomster i en annen tid som ikke akkurat er vår og sommer. For eksempel, hvis vi har en vinter med varmere og mildere temperaturer, kan den utvikle blomster i løpet av den tiden den gode temperaturen varer.

Blomstene er små i størrelse og ordnet i terminalgrupper. De har 5 avrundede kronblader og er smeltet sammen. Alle er åpne og har en intens blå farge med en sentral linje med samme fargetone og enda kraftigere. Det er noen varianter av Lithodora diffusa i likhet med Blue Star-sorten som har kronbladene i en hvit farge med grov sand i en blå farge som ligner på en stjerne, derav navnet.

Omsorg for Lithodora diffusa

møbelanlegg for hager

Denne planten har en ganske enkel dyrking og bekymrer seg ikke i det hele tatt tusen for krevende å ta seg av. Takket være morfologien presenterer den en høy grønnsak mot de forskjellige skadedyrene som pleier å bli funnet i hager. Etter blomstring eller på slutten av sommeren det er nødvendig å utføre noen vedlikeholdsoppgaver, for eksempel en liten beskjæring. Det er ikke en beskjæring som sådan, men det er bare en liten beskjæring for å kunne fremme veksten og gjøre den tettere.

Når det gjelder vinter, må man huske på at hvis vinteren er ganske kald, må planten beskyttes mot lavere temperaturer og frost. Det har vanligvis høy motstand, men ved visse anledninger er det bedre å dekke dem med en slags strøk. De brukes vanligvis i bergarter, grenser, for å dekke bakker og i potter. Mange bruker det i planter for uteplasser, dekk og balkonger. Og det er en liten plante som kan tilpasses forskjellige steder.

I områder der vinteren er mer fuktig, er det praktisk å ha den i en gryte slik at den kan beskyttes godt mot kraftig regn.

Krav

Vi skal analysere hva som er hovedkravene til Lithodora diffusa. Det første du må vite er at den vil få en bedre blomstring hvis eksponeringen er i full sol. Selv om den også kan dyrkes i halvskygge, anbefales det ikke siden den er mer følsom for frost. De tåler slike frost, men sporadisk og ikke for intense.

Det er viktig at vanningsvannet reduseres, siden de er veldig motstandsdyktige mot tørkeplanter. Det er bare vannet og venter på at jorden skal være tørr til vannet igjen. Hvis den dyrkes i en gryte, må du vente de første 3 månedene etter plantingen for å begynne å vanne ofte. Det er viktig at jorden er godt drenert og at den ikke akkumulerer vanning eller regnvann. Det er en plante som tåler ikke overflødig fuktighet eller vannpytter. Det kan trives i sure jordarter, selv om det er næringsfattig.

Det er ikke nødvendig å bruke noen typer gjødsel, siden det ikke er krevende når det gjelder næringsstoffer. Som vi har nevnt før, blant vedlikeholdsoppgavene til Lithodora diffusa vi har beskjæring. Det anbefales å trimme litt på begynnelsen av høsten for å favorisere en rikere blomstring. De er planter motstandsdyktige mot vanlige skadedyr, selv om de er noe mer følsomme for overflødig fuktighet.

Til slutt kan forplantningen av denne planten gjøres med frø fra våren. Det er den tiden av året der de mest sannsynlig vil vokse.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Lithodora diffusa, dens egenskaper og bruksområder.