Skip to content

Medlar sykdommer (Eriobotrya japonica)

8 de juli de 2021

Medlaren er en plante med stor verdi over hele verden og dette har å gjøre med at fruktene er spiselige, selv om de også brukes dekorativt, det er derfor vi kan se det i alle slags hager, parker og turer.

Kjennetegn

syke medlarblader

Vi har alle hatt det søtheten og smaken av loquatfrukten, som kommer fra en plante som er direkte relatert til kirsebærtrær, epletrær og kvede, men det er noen medlar sykdommer som angriper og forverrer fruktene, men med riktig behandling har alt en løsning.

Både den enkle kultivering, for produksjon og forbruk av frukt, så vel som dekorative egenskaper, takket være blomstene som er veldig vakre og veldig aromatiske, gjør medlaren til et høyt verdsatt anlegg, selv om vi også kan markere treet i stammen, som er mye brukt til å lage blant annet håndverk eller musikkinstrumenter.

Loquat skadedyr

Det er ikke bare sykdommer som angriper melken, det er også skadedyr, og de er disse:

Mealybugs: Mealybugs, små hvite mygg som angriper bladene, forverrer planten. Det bekjempes med anti-asocoa-melkeboller eller hjemmelagde tilberedninger.

Bladlus: En annen av insektene som fester seg til blader og stilker, som et preparat som ligner på det fra cochineal kan eliminere.

Fruktflue: Fruktflua biter på undersiden av bladet og etterlater en gulbrun sirkel. De Behandling for å eliminere den må utføres fra april og gjentas hver 15. dag.

Medlar sykdommer

Noe som står i kontrast med skjønnheten er at de myke blomster av denne planten tiltrekker seg mange insekter og at fuktighet, blant andre faktorer, kan forårsake visse sykdommer, som vi vil detaljere nedenfor:

Flekkete loquat

En av hovedårsakene til sykdommen og forverring av medlarfrukten er en sopp som har blitt oppdaget i nyere tid og hvem de kaller Fusicladium Eribotriae, som i jordbruksverdenen ofte kalles Mottled eller Black Níspero.

Loquat flekkete symptomer

En av de viktigste symptomene på denne sykdommen som kalles medlar mottling er noen mørke til svarte, rundformede flekker på fruktene, som får dem til å starte en deformasjonsprosess som vil la dem være små, det vil si at de aldri vil nå den størrelsen de egentlig burde være.

Denne sykdommen angriper også unge grener, hvor flekker som ligner på fruktene, men med en mørk brun tone, vil bli funnet mens bladene vil også bli farget, men med en mer grønnaktig tone som vil kulminere med å gulne hele overflaten.

En værtilstand som gir høye prosentandeler fuktighet, nedbør og til og med middels til høye temperaturer, vil gjøre disse symptomene enda større er nøyaktig høstens ankomst.

Hva kan gjøres for å kontrollere sykdommen?

Det er en rekke tiltak som kan brukes som en behandling for å kontrollere loquat flekk:

En av årsakene til spredningen av sykdommen er at bortskjemt frukt fra forrige høst er igjen, så vel som fallne blader rundt den, så det er praktisk å fjerne dem. Det anbefales å bruke spesialtilberedte kobberbaserte produkter, når bladene faller og når blomstringsprosessen begynner.

Lilla flekk

sykt frukttre

En annen av sykdommer som frukten av medlar kan presentere, som betyr en fysiologisk endring som direkte angriper huden din og resulterer i alle lilla flekker som gjør det vanskelig, for eksempel å selge.

Symptomer på lilla flekk sykdom

Som navnet antyder, tilstedeværelsen av flekker i den fargen er det viktigste symptomet, som vanligvis oppstår på grunn av visse meteorologiske endringer som endrer vannstrukturen i planten, spesielt på det tidspunktet fruktene begynner å modnes.

Slik løser du dette problemet

Det eneste kravet for å forhindre eller løse den lilla flekken er å bruke kalsium og sink på fruktene siden mangelen på disse er den utløsende faktoren for sykdommen.