Skip to content

Melon av melon

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en type melonsort som er kjent for å ha en stor mengde betakaroten, vitamin A og en god antioksidantvirkning. Det handler om cantaloupemelon. Det er en av fruktene som allerede var kjent i romertiden og byggetiden, og dens vitenskapelige navn er Cucumis melo cantalupensis. For tiden er den største produsenten av denne sorten i Frankrike, og den er derfor også kjent under navnet fransk melon.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, egenskapene og hvordan du vokser cantaloupemelon.

Hovedtrekkene

melondyrking

Cantaloupemelonen er forskjellig fra resten av andre melonearter i både form og farge. Den har en sfærisk form og har en grønn-gul farge som gjør den veldig karakteristisk. Størrelsen er noe mindre enn den vanlige melonen. Som oftest, den har en vekt som varierer mellom 700 gram og 1500 gram. Huden er også betydelig tynnere enn melonen til de vanligste artene. En av de særegne egenskapene bortsett fra det runde utseendet, er at den har langsgående striper på huden som går fra bunnen av frukten til pedunkelen.

For å kunne gjenkjenne med det blotte øye om denne arten av melon som er i god stand, må vi være oppmerksom på at lengdelinjene er tykke og grove. Hvis vi ser at huden er veldig myk og glatt, er det ikke en indikasjon på at den er i god stand inni. Vi må ta hensyn til disse aspektene med mindre vi bare vil kjøpe halvparten av mediet. Kjøttet av cantaloupemelon har en oransje farge som ligner på gresskaret. Den har også en karakteristisk aroma som skiller seg fra andre meloner.

Den beste sesongen for å kjøpe meloner av høyere kvalitet er mellom månedene juni og august, selv om du virkelig kan kjøpe den hele året. Denne sesongen er foreslått siden melon klarer å utvikle en spesielt søt smak som er det som kjennetegner den. Noen aspekter av huden din, som den gule fargen, kan komme til å tro at den er på det beste modningspunktet. Men dette er ikke slik. En av indikasjonene som lar oss få vite at cantaloupemelon har maksimal modenhet, er aromaen. Lukten som avgis når den åpnes, skal være myk og søt.

Melonegenskaper av melon

melonegenskaper

Vi skal beskrive noen av de gunstige egenskapene som denne melonen har for kroppen vår. Cantaloupemelonen er spesielt søt, men den har ikke høyere karbohydratinnhold. Den har en viktig antioksidanteffekt siden den har et høyt innhold av vitamin A og C. Dette gjør det til et veldig interessant alternativ for folk som har en tendens til å puste lett og de idrettsutøvere som trener regelmessig.

Husk det 80% av sammensetningen av denne melonen er helt vann. Derfor har den nesten ubetydelige kalorier, selv om en stor del av dem skyldes det moderate innholdet av enkle sukker som den har. En av aspektene som gjør at cantaloupemelon skiller seg ut sammenlignet med andre varianter, er fordi den har høyt innhold av betakaroten. Det er en forløper for vitamin A som har en antioksidant virkning og er ansvarlig for den oransje skyldfølelsen. Betakarotener finnes også i store mengder i gulrøtter. Dette vitaminet er et viktig næringsstoff for syn og vedlikehold av vev og hår. Hvis vi får i oss store mengder betakaroten, er kroppen vår ansvarlig for å transformere det til vitamin A slik vi trenger det i våre daglige behov. På den annen side skiller det seg også ut for å ha et høyt innhold av vitamin C. Vi ser at denne typen vitamin A har en god antioksidantvirkning. En annen av næringsstoffene som cantaloupe har De er interessante for at kroppen fungerer som den skal, er mineraler som kalium og magnesium.

Cantaloupemelon i oppskrifter

utvalg av cantaloupemelon

For mange mennesker er denne melonen mer enn en dessert. Og den kan brukes til utarbeidelse av en rekke oppskrifter, ikke bare som en dessert, men som hovedingrediens i iskrem, smoothies og til og med salater. Den har en veldig behagelig smak og en jevn tekstur som gjør den tilpasningsdyktig til mange matvarer. Det gir rettene en søt smak og et tropisk preg. Et eksempel på en kontrast mellom smak er melon som skinke. Kontrasten mellom den salte skinke og melonens sødme er en ganske interessant blanding fra et gastronomisk synspunkt.

Den kan brukes til å lage noen salater som melon fra cantaloupe kombineres med noen forskjellige typer salat, avokado, vannmelon, ananas, paprika og agurk som du får en veldig appetittvekkende og næringsrik tallerken med. En av bruksområdene som denne frukten kan brukes til, er tilberedning av gazpacho. I dette tilfellet, når du kombinerer melon i en tradisjonell tallerken, blir navnet melon gazpacho endret. For å lage denne gazpachoen blandes noen typiske matvarer som løk og pepper og andre nyere som vannmelon, appelsinjuice, lime, god melonmelon, slik det er i dette tilfellet.

Kultur

Vi kommer til å se hva som er de viktigste retningslinjene vi skal følge for dyrking av melon fra cantaloupe. Noen klimatiske faktorer som vi må ta hensyn til, er at det er en plante med varmt klima, men ikke for fuktig. Dette betyr at i fuktige regioner og med liten isolasjon påvirkes utviklingen negativt. Temperaturen varierer avhengig av utviklingsstadiene. Den tåler minimum 8 grader og maksimalt 30 grader. Når det gjelder fuktighet, den relative luftfuktigheten bør være 65-75% i blomstringssesongen og litt lavere i fruktsesongen.

Det er en plante som krever varigheten av lysstyrken for å være en funksjon av temperaturen. Lange dager og høye temperaturer favoriserer dannelsen av mannlige blomster, mens det motsatte induserer utviklingen av blomster med eggstokker. Til slutt er det ikke veldig krevende når det gjelder jord, men det fortsetter å gi gode resultater hos de som er rike på organisk materiale, som er dype, godt drenert og med god lufting.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om cantaloupemelon og dens egenskaper.