Skip to content

Myristica, muskatreet

25 de juli de 2021

De muskat Det er en tørket frukt som i det siste blir veldig moteriktig for fordøyelses- og smertestillende egenskaper. Men hvilket tre produserer det, og hvordan dyrkes det?

Hos Gardening On vil vi holde deg informert om alt relatert til planter, og denne gangen vil det ikke være mindre. Etter å ha lest denne artikkelen, vil du vite alt om muskatnøtt og dets overordnede 😉.

Myristica, muskatreet

myristica_fragrans

I tropiske områder som Karibia, Indonesia eller Ny Guinea finner vi en slekt av trær som heter Myristica. Dette er eviggrønne treplanter (det vil si de forblir eviggrønne) som når høyder mellom 5 og 20 meter. Bladene er mørkegrønne, ca 15 cm lange og 7 cm brede.

Er dioecious arter, det vil si at det er mannlige blomster og kvinnelige blomster i forskjellige eksemplarer, selv om begge er veldig like: de er klokkeformede og blekgule i fargen. Den eneste forskjellen er at de maskuline er ordnet i grupper på en til ti, mens de feminine er ordnet i grupper på en til tre.

Frukten, muskatnøtten, er ovoid eller pæreformet. Den er ca 10 cm lang og ca 5 cm i diameter. Skallet er kjøttfullt, og innvendig er det et lilla-brunt frø som er ca 3 cm langt og 2 cm i diameter.

Hvordan dyrkes den?

Å være en plante av tropisk opprinnelse, anbefales dyrking utenfor bare i klima uten frost. Hvis du er heldig nok til å bo i et område der temperaturene er milde eller varme hele året, og du vil dyrke det, må du merke deg:

  • plassering: i full sol eller i halvskygge.
  • Irrigasjon: hyppig, hindrer jorda i å tørke ut før vanning.
  • til vanlig: fruktbar, med god drenering.
  • Abonnent: i løpet av de varmere månedene skal det betales med organisk gjødsel, for eksempel støpe av guano eller orm.
  • Plantetid: på våren.
  • Multiplikasjon: av frø om våren og av treavlinger på sen vinter.

Bruk av muskatnøtt

muskat

Muskat den brukes hovedsakelig på kjøkkenet, i potetgryter og kjøttretter. Også til å krydre supper, sauser, kroketter og bakte retter, og til krydder.

Ved å ha smertestillende og fordøyelsesegenskaper, kan brukes som medisin, men aldri kontinuerlig, da det kan utgjøre en betydelig helserisiko. Derfor bør du aldri legge til mer enn 10 gram av ekstraktet, ellers kan vi få oppkast, generelle smerter og / eller psykotiske bilder.