Skip to content

Når beskjæres planter

21 de juli de 2021

Beskjæring er en av de grunnleggende oppgavene til hagearbeid. Alle som har den rare planten, selv i sesongen, må kutte eller fjerne den rare stammen eller blomsten for å oppnå utmerket vekst og utvikling.

Men like viktig som å gjøre det er å gjøre det bra og for øyeblikket det spiller. Så la oss se når beskjæres plantene så de ser nydelige ut hele året.

Evergreen planter

Evergreen planter, det vil si de som ser eviggrønne ut, det er tilrådelig å beskjære dem mer eller mindre drastisk på sen vinter eller tidlig på våren og klemme dem gjennom hele året. Hvorfor? Disse typene plantevesener beholder sine grønne blader. Det de gjør er å mate dem hver dag. Denne maten, hovedsakelig sammensatt av stivelse og sukker, bæres fra røttene til bladene i en hastighet som er raskere i de varme månedene, og langsommere i de kalde månedene.

Når du beskjærer, må du alltid prøve å forhindre at planten mister for mye saft, ellers ville vi ikke bare svekke den mye, men også utsette den for angrep av insekter og mikroorganismer som kan avslutte livet.

Løvfellende planter

Planter som kaster bladene en gang på året (i løpet av den tørre årstiden hvis de er tropiske, om vinteren hvis de er i tempererte og / eller kalde klimaer) de har en klar hvileperiode. Det vil gå noen uker eller måneder der veksten vil være minimal, og derfor vil saften transporteres sakte gjennom grenene. Og dermed, Det vil være i de dager da vi kan beskjære dem, å være spesielt tilrådelig å gjøre det rett før eggeplommene er hovne, i ferd med å våkne.

Beskjæring av frukttre

Trenger du mer info? Klikk her, så lærer du hvordan du beskjærer planter.