Skip to content

Når og hvordan du fjerner ugress

14 de juli de 2021

Villte urter, mye bedre kjent som ugress, er planter som vokser så raskt og invasivt at de bokstavelig talt kan forlate planteartene vi har i hagen eller i potter uten mat. Av denne grunn er en av oppgavene vi må gjøre gjennom året å fjerne dem, men … hvordan?

Hvis vi gjør det galt, det vil si hvis vi forlater røttene, er det veldig mulig at de kommer ut igjen så snart de får litt vann. Så la oss forklare deg når og hvordan du fjerner ugress slik at dette ikke skjer med deg igjen.

Når skal du fjerne ugress?

Hakke luke hvis hagen er liten

Verft

Det vil avhenge av smakene til hver enkelt, samt klimaet. For eksempel liker jeg etablerte hager som har et lavt grønt teppe, men hvis du er ung som min, prøver jeg å la landet være så fritt for urter som jeg kan. Dette betyr i mitt tilfelle å plukke hakke og fortsette med denne oppgaven regelmessig, spesielt om vinteren og våren når det regner mest. Men hvis du lever i et fuktig klima, vil du sannsynligvis måtte fjerne dem mye oftere.

Blomsterpotte

I potten endres ting. Plassen røttene har er begrenset, så ja eller ja vi må fjerne alle ville urter så snart vi ser dem spire.

Hvordan fjerne dem?

I hagen

Hagearbeider

For å fjerne dem i hagen du kan gjøre flere ting:

  • Fjern dem med et hagearbeid, for eksempel en hakke, eller hvis hagen er stor med rototiller.
  • Bruk giftfrie produkter for miljøet, for eksempel følgende, og ta vare på hageplanter:
    • Salt
    • Kokende vann
    • Dagbokpapir
    • Skyggelegging

Pottet

For å la våre potteplanter være fri for urter, er det ideelle å først vanne dem og deretter fjerne dem med hansker eller pinsett.

Har det vært nyttig for deg?