Skip to content

Når og hvordan vanne plantene om sommeren?

22 de juli de 2021

I løpet av de varmeste månedene av året er vanning en av de viktigste oppgavene som hver gartner eller gartner må gjøre for at plantene deres skal fortsette sin normale vekst og utvikling. Mangel på vann om sommeren er et av problemene som må unngås for enhver pris, siden solen er så intens at den kan tørke ut røttene veldig raskt.

Du må imidlertid også unngå overdreven, så i denne spesialen skal vi forklare når og hvordan å vanne plantene om sommeren slik at de ser sunne og pene ut.

Når må du vanne om sommeren?

Gartner vanning med slange

Hvis du nettopp har begynt hagearbeidets verden, er et av de første spørsmålene du kanskje har nettopp det: hva er den beste tiden å vanne? om morgenen eller kvelden? Også. Om sommeren anbefales det å vanne tidlig om morgenen eller om ettermiddagen når det begynner å bli mørkt. Når er det bedre?

Vel, jeg anbefaler personlig vanning Ved solnedgang. Selv om det er om morgenen når det osmotiske trykket produseres som får vannet til å sirkulere gjennom hele luftdelen (stamme, grener, blader, blomster), faller solstrålene mye mer direkte i sommersesongen, noe som fører til at mye av vannet den har mottatt ved daggry er fort tapt til fordampning.

Hvis det blir vannet i skumringen, underlag eller jord har mye mer tid til å absorbere vann, og ikke bare det, men det kan også holdes fuktig lenger.

Hvordan må du vanne?

Slange

Sørg for å suge jorden godt

Uavhengig av vanningsanlegget du bruker, er det veldig, veldig viktig at jorden er godt gjennomvåt. Enten det er en kaktus, en blomst, et tre eller en hvilken som helst annen type plante, må den ha rotbrødet (også kalt rotkule) fuktig for å kunne takle de høye temperaturene.

Hvis bakken er veldig hard, kan du gjøre følgende:

 • Blomsterpotte: legg potten i en beholder med vann, og la den være der så lenge det er nødvendig til du ser at vannet har nådd overflaten.
 • til vanlig: hvis jorden er veldig hard, noe som skjer veldig ofte med leirejord i løpet av denne sesongen, må du ta for eksempel en jernstang eller en sterk plastlærer og deretter sette den inn og fjerne den. Ved å gjøre dette vil du kunne lufte jorden.
  Hvis teknikken til stangen eller veilederen ikke overbeviser deg mye, gjør du det med en hakke, bare skraper overflaten og i en avstand på omtrent ti til femti centimeter (avhengig av størrelsen på planten: jo mindre, jo kortere blir avstand kan være) av stammen eller hovedstammen. Tilsett deretter minst to bøtter med vann for å fukte jorda grundig rundt planten.

Vurder å sette en tallerken under de mest delikate plantene

Hvis du har kjøttetende planter, blomster eller til og med frøplanter det kan være veldig praktisk å legge en tallerken eller et brett under dem, siden i løpet av sommeren deres vann trenger – for vann – skyrocket. På samme måte kan du også sette en på de andre plantene for å unngå å miste vann. Dette er en viktig væske som du kan helle i flaskene og deretter bruke den igjen til vanning.

Vokt dere for overdreven

Det er lettere å gjenopprette en plante som har hatt vannmangel enn et overskudd. Når det oppstår tvil, må du kontrollere fuktigheten i jorda eller underlaget før vanning, og for dette kan du gjøre flere ting:

 • Planter som er i jord: du kan grave litt i skitten. Hvis du ser det tørt på omtrent fem ti centimeter, må du vanne.
 • Potteplanter:
  • Introduser en tynn trepinne: Hvis du tar den ut, kommer den ut med mye klebende jord, så trenger du ikke å vanne siden den blir våt.
  • Bruk en digital fuktighetsmåler: når du går inn i den, vil den umiddelbart fortelle oss hvilken grad av fuktighet jorden har. For å gjøre det mer nyttig anbefaler jeg selvfølgelig å sette det inn i andre deler av potten (nærmere kanten, nærmere kofferten).
  • Vei potten når den er vannet og igjen etter noen dager: denne vektforskjellen vil tjene som en guide for å vite når du skal vanne.

Ikke våt bladene eller blomstene

Vanning av blomstene med en slange

Når du vanner, trenger du aldri å våte blader, stilker eller blomster, spesielt om sommeren. Hvis det ble gjort, ville forstørrelsesglasseffekten bli produsert, det vil si solstrålene når de kommer i kontakt med vann de ville brenne planten. Du må vanne ved å helle vannet ved siden av stammen eller stammen; så det ikke brenner.

Hvis de er veldig buskede planter, kan du sette en plate på dem og vann nedenfra.

Hva vann å bruke?

Det beste vannet å vanne er regn. Det er den eneste som kan brukes til å vanne alle planter, uavhengig av type. Men selvfølgelig har ikke alle deler av verden tilgang til det; Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene? Det vil avhenge av hvilken type plante og vann du har.

For eksempel acidofile planter og orkideer som forsuret vann (det oppnås ved å fortynne væsken av en halv sitron i en liter vann); de av middelhavsopprinnelse (oliven, villoliven, mandel osv.) må vannes med vann som har en pH-verdi på nøytral (7), mens resten må vannes med kalkfritt eller drikkevann.

Vann plantene om sommeren

Om sommeren er vann mye viktigere hvis det er mulig. Ikke forsøm risikoen 🙂.