Skip to content

Når skal du beskjære et kirsebærtre

26 de juli de 2021

De kirsebærtre Det er et løvfrukttre høyt verdsatt for sine deilige frukter, men også for sin høye prydverdi, som det er pent hele året: om våren kan vi tenke på de vakre, hvite blomstene og de lansettformede grønne bladene med takkede kanter. Om sommeren og høsten nyter vi fruktene, kirsebærene, og om vinteren fortsetter stammen å dekorere hagen så få frukttrær kan.

For å oppnå en utmerket høst må vi imidlertid ta vare på den, og en av de viktigste oppgavene vi må utføre er trimming av grener. Her forklarer vi når skal du beskjære et kirsebærtre.

Kirsebærblomstrer

Før vi vet når vi skal beskjære, la oss bli kjent med det litt mer. Kirsebærtreet, hvis vitenskapelige navn er Prunus avium, er et frukttre innfødt i Europa og Asia. Stammen, som kan være opptil 20 meter høy, har en veldig vakker bark med grå eller rødlige toner. De yngste grenene har en rødlig fargetone, gjør treet til et eksepsjonelt planteelement.

Den blomstrer om våren, men du kan også gjøre det mot begynnelsen av sommeren. Frukten er, som du vet, kirsebæret, som er en rødaktig drupe der vi finner et enkelt frø.

Når kunne

Den ideelle tiden for å beskjære kirsebærtreet er mot slutten av vinteren, når risikoen for frost har gått. Siden klimaet endrer seg mye, kan vi ikke fortelle deg en nøyaktig måned siden det er vanskelig å vite når det er den ideelle tiden på grunn av økningen i temperaturer som planeten opplever. Normalt beskjæres den på den nordlige halvkule i begynnelsen av mars, men det avhenger mye av plasseringen og temperaturene som blir registrert i ditt område.

Likevel, du kan ta beskjæringsverktøyet når du ser at blomsterknoppene er i ferd med å spire.

kirsebærblomster

Kirsebærtrær er veldig enkle å dyrke. Motstandsdyktig, dekorativ, med spiselig frukt … hva mer kan du be om?