Skip to content

Når skal du plante et fikentre

28 de juli de 2021

Sesongskifte er alltid et godt tidspunkt å åpne kalenderen og dermed finne ut hvilke planter som er i sesongen. Også for å forutse sesongen og den neste og ha alt klart da, frøene for hånden og jorden under optimale forhold for å starte dyrkingsprosessen.

Hvis du alltid har hatt ideen om plant et fikentre Vi blir nødt til å vente en stund, for selv om det er et tre som tilpasser seg en rekke temperaturer, gjør ekstrem varme det ikke bra i det hele tatt, så vi må vente til sommeren er ferdig med å plante det.

Den beste tiden for fikentreet

Fiken er et tørt tre av familien Moraceae, lavt i høyden og sjenerøst når det gjelder pleie. Den blir opptil 5 meter høy og gir to typer frukt, avhengig av høsttid: fiken og fiken.

Som vi forventer, er det et tre som tilpasser seg temperaturendringer og motstår mellom -7 ° C og opptil 40 ° C selv om idealet er 18 ºC, det vil si en gjennomsnittstemperatur, typisk for våren. Derfor er idealet plant den om vinteren siden den fulle utviklingen vil falle sammen med vårtemperaturen.

Fikentre

Hva du må huske på

Du vet da, de har fortsatt tid til plantesesongen, så begynn å skrive ned alt du trenger når den tid kommer. Det første er å vite at du må ha en noe bred sektor fordi det er et tre som, selv om det ikke vokser for høyt, strekker seg bredt.

I tillegg må stedet skjermes fordi fikentreet den motstår ikke frost eller direkte eksponering for solen, i det minste ikke i flere timer. Husk den gyldne regelen: middels temperatur.

Fikentre

Når du har valgt stedet, kan du planting med stiklinger, alltid i en næringsrik jord, med organisk kompost eller gjødsel. Siden det ikke er krevende, krever det en gang plantet lite vanning og til og med regnvann vil være tilstrekkelig. Hvis klimaet er veldig tørt, kan vann med jevne mellomrom unngå stagnasjoner, da overflødig vann skader fruktene.