Skip to content

Når skal jeg betale en bonsai?

22 de juli de 2021

Planter må ha en mer eller mindre konstant forsyning av mat for å vokse og holde seg i live, noe som i naturen vanligvis ikke er et problem, siden det alltid er organisk materiale som brytes ned og blir kompost. Men når de dyrkes i potter, blir gjødsel en av de viktigste oppgavene som hver gartner må gjøre, spesielt hvis han har en bonsai.

Selv om underlaget som vi legger på vårt elskede miniatyrtre inneholder en stor mengde næringsstoffer, blir det over tid det vi kaller et dårlig substrat. Når det skjer, stopper vekst og utvikling, og helsen din svekkes. Hva skal jeg gjøre for å unngå det? Faktisk, betal det. La oss vite når vi skal gjødsle en bonsai.

Når blir bonsai betalt?

Azalea bonsai i blomst

Når vi skaffer oss en bonsai for første gang, har vi tusen og én tvil: når skal vi beskjære den, når skal vi koble den, når vi skal vanne den … Men sannheten er at i løpet av det første året trenger du ikke gjøre noe i det hele tatt: bare vanne det og gjødsle det. Hvorfor? Fordi det er en plante som må akklimatisere seg til sitt nye vokseareal, og vi må lære av vår bonsai; det vil si at vi må bruke tid på å observere den for å se hvordan den vokser og utvikler seg, når den blomstrer og når den hviler.

Du kunne ikke gjøre noe av det uten regelmessig tilførsel av kompost. Nevnte bidrag må gis fra vår til sen høst; Imidlertid, hvis bonsai er »innendørs», kan vi betale det hele året med en spesifikk gjødsel for bonsai som vi finner til salgs i barnehager og hagebutikker.

Når ikke å betale?

Zelkova serrata bonsai

Like viktig som selve gjødselen er å vite hvordan du bruker den til rett tid og årstid. Hvis vi vil at vår bonsai skal kunne få mest mulig ut av det, må vi huske på at det vil være tider når det ikke skal betales. Som er? Disse:

  • Hvis han er sykGjødsling av en syk bonsai vil være som å mate en hamburger med pommes frites til en person med influensa: det vil ende opp med å få dem til å føle seg dårlige. De syke bonsai-røttene kan ikke absorbere så mange næringsstoffer, siden de bruker nesten all sin energi på å holde seg hydrert og hydrere treet.
  • Hvis du er nylig transplantert: du må alltid vente minst en måned på å betale det igjen.
  • Hvis vi bare skaffet oss det: I løpet av de første ukene er den nylig kjøpte bonsai den mest normale tingen at den mister blader og svekkes litt på grunn av endrede forhold, så det er bedre å vente 3-4 uker før den gjødsles.

Kos deg med bonsai 🙂.