Skip to content

Narcissus pseudonarcissus

6 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en flerårig plante som har både dekorativ og medisinsk bruk. Det handler om Narcissus pseudonarcissus. Det er en art av pæreformet flerårig plante som tilhører familien Amarillidaceae. De er ikke veldig høye, men de har veldig attraktive aromatiske blader og blomster. Det har blitt brukt gjennom historien for sine medisinske egenskaper og har blitt studert mye.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alle egenskapene, bruken og omsorgen som Narcissus pseudonarcissus.

Hovedtrekkene

Påskelilje blomst

Det er en type flerårig plante som har en maksimal høyde på omtrent 50 centimeter. Den har mellom to og fire blader med en lineær form. Selv om den bare har en blomst, De er vanligvis hvite eller gule i fargen og har seks kronblader. En av grunnene til at denne planten brukes til dekorasjon er at den også er aromatisk.

Blomstringen finner sted tidlig på våren. Det finnes naturlig i hele Europa. Dens distribusjonsområde er mest utbredt i sentrum av kontinentet. Imidlertid finnes det også i Spania. Områdene der det er flere, og de telles vanligvis ganske ofte, er på steder med fuktige skoger. Og det er at dette anlegget trenger en høy mengde miljøfuktighet for å overleve under gode forhold.

I naturlige økosystemer kan vi se at deres habitat helst er på kiselholdige underlag. Det er en del av noen supra-skogbeiter, lyngheier og prebezales. Det meste av dette anlegget finnes i fuktige miljøer som bredden av bekker. Andre områder der eksemplarer også finnes, er i bøkeskog, forbedret skog og furuskog. Dens beskyttende grenser genereres i områder med lav høyde.

Bruk av Narcissus pseudonarcissus

dekorasjon med påskelilje

Som vi har nevnt tidligere, har denne planten spesielle egenskaper siden den har medisinsk bruk. Med sine medisinske egenskaper betraktes det som en mye brukt plante med sine emetiske egenskaper. De Narcissus pseudonarcissus Den har blitt brukt siden middelalderen og har med sine emetiske egenskaper blitt brukt til å indusere oppkast og andre handlinger.

En av egenskapene er at det hjelper vanlig avføringsmiddel. Alle de utvidede som synes det er vanskelig å gå på do kan bruke infusjoner av Narcissus pseudonarcissus for å lindre symptomer. Noen eksperter påpeker at denne planten også kan brukes til å behandle noen sykdommer som leukemi og svulster. Dette er årsakene til at denne planten har blitt en mye brukt art gjennom historien.

Omsorg for Narcissus pseudonarcissus

narcissus pseudonarcissus blomster

Det har ikke bare medisinsk bruk, men også en dekorativ bruk. Denne planten kan sås til dekorasjon av hager og urbane parker, siden den ikke har veldig krevende vedlikehold. Det er andre planter i samme gruppe som har noen større krav når det gjelder pleie. For å sikre at denne planten kan leve i god stand Du må bare garantere god jord, tilstrekkelig vanning og god belysning. Vi skal analysere del for del hva som er kravene og bryr seg om at Narcissus pseudonarcissus.

Belysning og plassering

Først av alt er belysning. I motsetning til hva som skjer med andre planter, trenger den ganske moderat belysning. Du trenger ikke direkte soleksponering, da det kan skade vevet ditt. Komfortsonen til denne arten det er temperaturer fra 16 til 18 grader, slik at det lett oppnås i skyggen eller halvskyggen. Det ideelle er å plassere det på steder med mye belysning, men uten direkte sollys. I disse områdene øker vanligvis ikke temperaturen for mye, så det vil ikke påvirke vevet ditt.

Vanning og vedlikehold

Nå skal vi analysere vanning og vedlikehold. Denne planten må forsømmes ofte, spesielt i vekstsesongen. For å utvikle bladene og blomstene trenger den en stor mengde vann. Vi må imidlertid ta noen aspekter i betraktning slik at vanningen blir riktig. En av hovedaspektene er at vi må fukte den omkringliggende jorda og ikke selve planten. Dette betyr at vi ikke kan suge bladene eller blomstene slik det vanligvis gjøres når vi vanner med vannkanner.

Vi må være forsiktige slik at røttene kan utvikle seg mye mer bare ved å vanne den omkringliggende jorden. Vi kan heller ikke helt suge bakken slik at røttene ikke drukner. Hvis vi oversvømmer bakken, vil vi forårsake det vanningsvann stagnerer og røttene begynner å råtne. For dette er det nødvendig å garantere planten en jord med god drenering. På denne måten er det mulig å fjerne overflødig fuktighet ved filtrering. Det må også tas i betraktning at opphopning av vanningsvann kan bli en avgjørende faktor for spredning av skadedyr og sykdommer. Alle disse forholdene er negative for vekst og utvikling av Narcissus pseudonarcissus.

Når det gjelder vedlikehold, er det ikke en plante som trenger mye gjødsel eller for mye pleie. Du må bare ta mer hensyn til bevaringen i tider med vekst. Det krever heller ikke et veldig bearbeidet land og har høy fruktbarhetsindeks. Det eneste vi må garantere er god drenering og et mer eller mindre fruktbart land.

Trusler

narcissus pseudonarcissus

Denne planten er truet i sin naturlige tilstand av visse menneskelige aktiviteter. Og det er at arten har blitt samlet i store mengder med ornamental og kommersiell interesse. Det er også en stor aktivitet i samlingen av pærer, så de hadde innvirkning på dette anlegget.

Disse hendelsene er mer alvorlige i mindre populasjoner og på grensene for omfanget av denne arten. Dette er fordi i disse områder populasjonene har en tendens til å være veldig lokaliserte og mer isolerte. På denne måten har de mindre motstandsdyktighet mot de forskjellige påvirkningene som kan oppstå på økosystemet. Nedbrytning av habitat kan også være en risikofaktor, spesielt i fuktige områder. Disse områdene lider ofte av alvorlig tørke

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Narcissus pseudonarcissus.