Skip to content

Nashi (Pyrus pyrifolia)

12 de juli de 2021

Pyrus pyrifolia eller kjent under navnet nashi, er et tre som tilhører rosa plantefamilie. Dette pæretreet har sin opprinnelse i asiatiske land og er også kjent med andre navn som nashi-pære, asiatisk pære, koreansk pære, sandpære, japansk pære, orientalsk pære, eplepære, bae, li, nashipati og som naspati.

Selv om det vanligvis kalles en eplepære, er det en frukt som ikke er resultatet av krysset mellom en pære og et eple, men heller er et navn som er gitt av skjemaet, så vel som tekstur, veldig lik den på et eple.

Kjennetegn

Selv om det kalles eplepære, er det en frukt som ikke er resultatet av krysset mellom en pære og et eple

Blomstene på dette pæretreet er hvite og har mellom tre og seks kronblader. Blomstringstiden er i april måned for den nordlige halvkule.

For asiatiske land representerer det et ganske populært symbol i sommermånedene, og finnes veldig ofte i mange landlige hager, ledsaget av rosa blomster med en liten lilla fargetone produsert av fersken eller plommer.

Dette er en pære som aldri skal forveksles med den hvite kinesiske pæren, siden den bare vokser i Kina.

I visse land i Latin-Amerika som Argentina og Mexico, er det vanligvis kjent under navnet guayambongo, som på Raramuri-språket betyr, ungdommens frukt.

Hva brukes nashi til?

Dette er et pæretre som er kjent for søthet som har fruktene, og regnes som en veldig populær frukt i Øst-Asia. På disse stedene blir de vanligvis spist friske og også knasende.

Disse orientalske pærene er vanligvis ikke en del av kaker, og det blir heller ikke laget syltetøy, siden dette er en frukt som har en høyt vanninnhold og den friske, kornete og knasende teksturen er helt forskjellig fra de andre pæresortene som finnes i Europa.

Derfor, de spises vanligvis rå en gang skrelt. Imidlertid kan nashi-pæren tilsettes i mange preparater for å gi dem et lite sødme. Smaken av denne frukten er som pære, ananas, honning og en liten orientalsk berøring.

Kultur

Økologi

De Jord- og klimabehov er veldig lik det europeiske pæretreet., med den eneste forskjellen at den trenger færre timer med kalde temperaturer.

Det er viktig at jorden har en middels, dyp tekstur, med utmerket kapasitet til å holde på vann, med en god mengde næringsstoffer og med en litt sur sammensetning. Jord som er veldig leirholdig eller veldig kalkstein, bør unngås, siden de kan forårsake jernklorose så vel som magnesiumblokkering.

Nashi er en ganske krevende tre med hensyn til visse elementer, som jern, magnesium og kalsium, så det er nødvendig å være veldig oppmerksom på mengden av disse komponentene, og om nødvendig foreta denne korreksjonen før man begynner å så.

Hva brukes nashi til?

Vær

Den tåler en mengde vann på ca 2000 mm, men det er også vist at den kan utvikles riktig med en mengde på 900 mm eller enda mindre, den optimale mengden er omtrent 1200 mm.

Hvis luftfuktigheten er veldig lav om sommeren, kan den representere en ganske alvorlig problem for dyrking, siden det gir grenser for fortykning av fruktene når de nærmer seg modenhet.

Temperaturer

Kald vintertemperatur er ingen grense for nashidyrking. Hvordan er en tidlig blomstrende tre, det er mer utsatt for frost i vårmånedene sammenlignet med det europeiske pæretreet, derfor er det nødvendig å unngå disse farene ved å beskytte frostene.

Med hensyn til temperaturer om sommeren, generelt det passer mye vi vil ved maksimalt 35 ° C, alltid med tanke på at overflaten må forbli fuktig.

Vind

Når de unge bladene fremdeles er ømme de er veldig utsatt for vind, siden det kan forekomme brannskader på overflaten.

Når det gjelder fruktene, kan de bli blåst på grunn av gnidning og de kan falle før høsting på grunn av bevegelsen produsert av vinden. De som har glatt hud, har større følsomhet, det er av denne grunn at vindtette gardiner anbefales i høyrisikoområder.

Gjødsling

Mengden kompost som skal plasseres avhenger av jordtypen, samt kravene til variasjonen av nashi. Men husk at dette er en plante som er veldig følsom for mangel på jern, magnesium og kalsium, som allerede forklart ovenfor.

For kontroll av andre mineraler som kalium, nitrogen, fosfor og svovel, a Kjemisk analyse før såingen startes, for å bestemme dosen, mengdene og fordelingen av gjødsel riktig.

Beskjæring av nashi

Beskjæring av nashi

Generelt kan trær som ikke er beskjæret ha et større volum, samt en mye lengre levetid enn de som er beskåret, kan føre til uregelmessig fruktproduksjon, ved å endre produksjonsårene med noen der det er knappe eller at det ikke er noen.

Foruten alt dette, frukt kan være av ganske lav kvalitet forårsaket av dårlig sapforsyning.

Beskjæring til form

Du kan starte med denne oppgaven etter at planten er plantet; utførelsen av den vil avhenge av formen du vil gi treet.

Skjemaene som best kan tilpasses nashi støttes og det kreves ofte en dyktig arbeidsstyrke. Denne formen gjør at rom kan økonomiseres og kan gi en enorm produksjon på steder med liten plass.

Beskjæring for frukting

Gjennom denne praksisen det som søkes er å opprettholde en balanse i hvert av reservestoffene som planten har, siden frukting er produktet av reservestoffene som har samlet seg i grenene.

Beskjæringen kjent som releo, er den som gir størst mulig fordel i de trærne som har en delvis totalproduksjon i lamburdas og brindilla. Når det er ønskelig at de yngste prøvene begynner med fruktingsmetoden, er det nødvendig at beskjæringen utføres lett.

Høsting av fruktene

Det er trenger å utføre denne oppgaven veldig nøye for å unngå å skade massen. Du må velge og pakke dem manuelt for å opprettholde kvaliteten, så du må også høste i tide. Sammenlignet med fruktene av skallet i Europa, de fra nashiene de kan nå sin modenhet på samme plante.

Noen eksemplarer som shinseki og nijiseiki, blir de grønne eller gulgrønne når de når modenhet. De grove fruktene endres vanligvis fra en brungrønn til en gyldenbrun.