Skip to content

Natriumbikarbonat, allierte av plantene dine

5 de juli de 2021

Leter du etter et naturlig insektmiddel eller soppdrepende middel for å bekjempe skadedyr og sykdommer denne sesongen? I så fall kan du slutte å lete, for jeg vet helt sikkert at du allerede har det. Natriumbikarbonat har et enormt potensiale og bruk i en verden av hagearbeid.

Så mye er effektiviteten at det allerede har blitt bevist gjennom forskning, at bruk av natron kan forhindre at utbrudd av alle typer sporer utvikler seg og sprer seg gjennom resten av plantene i hagen din. Selvfølgelig er det ikke så kraftig som forventet, siden det ikke dreper dem helt.

Fordeler med natron for plantene dine

Natron kan drepe sopp

Ja, ja, du kan ikke tro meg, men sannheten er at hvis du har en gryte med natron som er lagret på kjøkkenet, har søket ditt stoppet. Og hvis du ikke har en båt hjemme, ikke bekymre deg fordi takket være nettstedet vårt vil du kunne kjøpe den til den beste prisen og alle garantiene ved å klikke her.

Det er billig, veldig lett å få tak i, og fremfor alt skader det ikke miljøet. Hva mer kan du ønske deg? Baking soda har soppdrepende og insektdrepende egenskaper, avhengig av hva du vil bruke den til. Det er flere måter å gjøre det på, og hver og en er forberedt på en annen måte.

For eksempel, Hvis vi ønsker å forebygge eller bekjempe sopp, må vi blande fire teskjeer bikarbonat i 3 liter vann, og tilsett en liten skje med biologisk nedbrytbar såpe.

Men hvis det vi ønsker er å kjempe mot parasitter som vil mate på plantene våre, må vi legge en spiseskje til en liter vann og spray, eller dryss litt på overflaten av underlaget.

Ikke glem å rengjøre hendene med dette produktetPå denne måten vil du eliminere enhver risiko for at en inntrenger (bakterier eller sopp) kan påvirke helsen din.

En annen interessant bruk for natron er som følger: hvis blandet med eddik øker karbondioksidnivåetDermed er fotosyntesehastigheten høyere og planten har flere blader og ser sterkere ut.

Men som i alt, må det tas forholdsregler. Noen planter er kanskje ikke så gode på det, og det er veldig viktig at hvis du velger å spraye det, tester du det først på ett eller to blader for å se hvordan det reagerer. Hvis de fremdeles bare er grønne og sunne etter 24 timer, kan du pulverisere det hele.

Forskning utført med natriumbikarbonat i planter

Det kan ikke benektes at bruken av natron er mye brukt over hele verden. Men dette betyr ikke at det er en mirakelkur fordi den ikke er det. Ganske enkelt hjelper til med å redusere eller forhindre utseende av sopp, bakterier, sporer og andre.

Selvfølgelig øker effektiviteten betydelig når den brukes sammen med andre metoder for å håndtere problemene som allerede er nevnt. Dette er hvordan forskjellige tester har blitt gjort de siste årene, og det ble bestemt at det er effektivt mot sopp og bakterier.

Men de samme studiene avslørte en forbindelse i natron som ikke er gunstig for planter. Det er det er en forbindelse med potensial til å skade planten alvorlig hvis den ikke brukes riktig.

I studiene som ble utført, ble natriumbikarbonat brukt i forskjellige proporsjoner eller mengder i planter. Dette for å bestemme potensialet til elementet. Tydelige gunstige resultater ble sett, men ved å øke dosen eller mengden som ble brukt, begynte problemene.

For at du skal huske på neste gang du bruker natron på plantene dine, husk at det kan påvirke dem på følgende måte:

  • Det kan brenne overflaten på bladene.
  • Øker sannsynligheten for å brenne røtter eller ta bort vitaliteten.
  • Overflødig natron kan påvirke andre deler av planten.

Hvis det brukes i store mengder og kontinuerlig med underlaget, kan det føre til at jorden mister ernæringsegenskapene, som vil påvirke veksten av fremtidige planter.

Til tross for alt ovenfor, kan du være trygg, siden du må bruke en enorm mengde og i lang tid natron for at noe slikt skal skje. Imidlertid gjør det aldri vondt å ta forholdsregler og bare bruke det som er nødvendig.

Hvordan fungerer natron i planter?

Natron er et naturlig produkt

I forrige avsnitt ble det forklart hvordan dette elementet må brukes. Imidlertid er dens funksjon ennå ikke forklart. Den gode tingen er at det er superenkelt å forstå, siden når du bruker det som et soppdrepende middel, er dette vil påvirke stabiliseringen av ionene som finnes i soppcellene.

Denne ubalansen ender med å påvirke soppens integritet, og etter en viss tid kollapser de og dør fullstendig. Selvfølgelig er dette ikke så lett som å lage et fortynnet preparat, og det er det.

Du må vite nøyaktig mengden natron og mengden vann du skal bruke for å fortynne materialet. Og det er her folk flest vanligvis gjør feilen, og i stedet for å drepe sopp og / eller bakterier, ender de med å påvirke plantens fysiske integritet.

Hvis du ikke vet hvordan du skal oppdage om planten din blir påvirket av duggen du bruker, må du se på utsiden av bladene. Når effekten er negativ, begynner bladene å bli brune eller gule. Dette er den mest bemerkelsesverdige indikasjonen og kan lett motvirkes ved å bruke mindre natron.

For praktiske formål, Du trenger bare å bruke en 1% løsning, resten av materialet vil være vannSelv om vi helst anbefaler at du bruker vegetabilsk olje eller, hvis ikke, såpe, for å øke effektiviteten og redusere risikoen for å brenne planten.

Brukes natron bare til å rense planter?

Svaret på dette er nei. Som regel, bruken som gis er hovedsakelig for å eliminere sopp, sporer, bakterier og skadedyr som en plante i en frukthage eller hage har. Anvendelsene av dette materialet ender imidlertid ikke der.

Så du kan bruke bruken av natron på en slik måte at du kan rengjør produktene eller høsten du har i hagen din. Det vil si at hvis du har en liten vegetabilsk avling, kan du vedlikeholde den naturlig og trygt med dette materialet, og alltid huske at du må fortynne det veldig bra.

Sannheten er at det ikke er komplisert i det hele tatt, du kan ta en beholder og fylle den i to med vann hvis det er en to-liters beholder, bare ha 1,5 liter vann eller vegetabilsk olje og tilsett bare en teskje natron.

Når du har blandingen klar, er det bare å ta frukten eller grønnsaken du vil vaske og legge den i beholderen. Du kan forsiktig bruke hånden til å gni blandingen på overflaten av produktet og fjerne smuss eller fremmedlegemer.

Når du gjør dette, må du ikke fjerne blandingen raskt fra frukten eller grønnsaken. Vent i minst 10 minutter, og fjern deretter blandingen med rent vann. Som et merkelig faktum kan du gjøre nøyaktig det samme når du allerede har høsten din, eller hvis du foretrekker å rengjøre frukt eller grønnsaker du skal spise.

Spesiell bruk av natron

Baking soda fungerer som soppdrepende middel

Alle som eier en hage må ha verktøy for å vedlikeholde den riktig og opprettholde plantens integritet. Mange gjør den alvorlige feilen å ta hagearbeid for eksempel, kutte klyngene, bladene eller stilkene til en plante og gjør den samme prosedyren om og om igjen med en annen plante.

Du må unngå å gjøre dette for enhver pris siden du kan overføre en pest eller sykdom uten å vite det. For det du trenger ikke alkohol for å rengjøre verktøyene dine siden det noen ganger er dyrt eller ikke tilgjengelig hjemme.

Bare bruk den samme natronen til å rengjøre verktøyene dine. Du kjenner preparatet allerede fordi det er nøyaktig det samme som det du bruker til å spraye plantene dine eller rense frukt eller grønnsaker.

Derimot, Forutsatt at du finner en flekk som ikke er lett å fjerne, kan du bruke natron direkte i området og vent til det trer i kraft. Da er det bare å ta et fuktig vev og gni til flekken er fjernet.

Så som du kan se, har ikke natriumbikarbonat ikke bare noen begrensede funksjoner, men du har heller hele pakken for å få en god hagearbeidsjobb og alt mens du holder plantene dine trygge, siden de er naturlige metoder som ikke skader plantene dine hvis du er klar over hvor mye du skal bruke.

👉👉 Fremdeles ikke sikker på hva du trenger? La oss gi deg råd. Løsningen er Sodium Bicarbonate, og nå takket være JardineriaOn tilbyr vi deg de beste produktene og til en best mulig pris.