Skip to content

Nematoder

6 de juli de 2021

Når vi har avlinger både i urbane hagen og i hagene, kan plantene våre bli angrepet av skadedyr og sykdommer. Bortsett fra de typiske skadedyrene, soppene og virusene som påvirker avlingene våre, må vi også ta vare på nematoder. De blir ofte sett på som små ormer som ikke er like kjent som andre skadedyr. Problemet med disse insektene er at det er noen som er gunstige, selv om de fleste av dem er skadelige. Ikke alle vet hva nematoder er eller hva de representerer i landbruket.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite om nematoder og deres hengivenhet i landbruket.

Hva er nematoder

eksistensen av nematoder

De er dyr som tilhører ormegruppen. De er klassifisert som pseudocoelomatas. For å avklare litt og få et enklere syn på disse dyrene, kan de skilles ut som ormer med forskjellige mobile former. Innenfor gruppen nematoder som angriper planter og derfor er farlige for avlingene våre, har vi følgende:

  • Endoparasitter: De er de som er inne i planten og utvikler seg inne. Eggene blir også introdusert inne.
  • Semi-endoparasitter: en del av ormen holder seg inne i planten og en annen del holder seg utenfor. Satsingen på eggene blir gjort utenfor.
  • Stillesittende ektoparasitter: Ektoparasitter er de som bare kommer inn i hodet inne i planten og bare blir kastet fra det når hekkesesongen kommer.
  • Utkikk etter ektoparasitter: de besøker bare planten gjennom pennen. Resten av tiden går de fra en plante til en annen.

Planteangrep og synlige symptomer

nematoder

Et av de mest utbredte spørsmålene om hvordan disse ormene angriper planter, er hvilke symptomer vi kan se for å identifisere. I de fleste tilfeller finner vi vanligvis nematoder i jorden. Dens angrep utføres utelukkende på røttene. Som det kan forventes er dette et alvorlig problem for bønder. Det er litt vanskelig å forutsi eller forhindre et nematodeangrep på en avling.

For å identifisere angrepet av en nematode mot noen av plantene våre, må vi legge vekt på riktig visualisering av symptomene. Dette er følgende:

  • Utseende av knopper mye senere enn normalt.
  • Utbredt svekkelse av planten for utseendet og mangelen på vekst.
  • Dårlig utvikling ved røttene. Dette blir ikke lett oppfattet av bonden.
  • Bladflekker

Når vi har identifisert de viktigste symptomene som avlinger angrepet av nematoder vanligvis har, må vi angripe. Behandlingen av denne typen dyr er ganske komplisert. Dette er fordi en annen behandling må utføres avhengig av arten og klassifiseringen av den. Siden de utfører livssyklusen inne i planten, er det ganske vanskelig å eliminere.

Produkter for å eliminere nematoder

Det er mange produkter som selges og klassifiseres som nematostatika. Disse produktene vil hjelpe avlingen å utvikle seg selv om de alltid blir påvirket av disse organismer. I markedet selges produkter for å behandle disse dyrene og er hovedsakelig delt inn i de produktene av en økologisk type og av en integrert type. Noen av fagene som brukt i disse produktene fungerer vanligvis som nematicides. Noen av dem gjelder bare når jorden er helt bar. Dette betyr at, for å desinfisere hele jorden fra tilstedeværelsen av nematoder, trenger vi jorden uten noen form for planting.

Et av hovedproduktene som selges for å eliminere disse organismene er oksamyl. Autorisasjonen din må kontrolleres på forhånd, da det er mange områder der bruken av den ikke er tillatt. Det er en veldig nyttig aktiv ingrediens mot visse typer nematoder. Den innlemmes gjennom drypp vanning for gradvis å øke konsentrasjonen. Det fungerer gjennom en systemisk handling som begynner fra røttene til bladene.

For de menneskene som får en økologisk behandling for å kontrollere dette skadedyret, brukes noen soppsporer. En av disse sporene kommer fra soppen Paecilomyces lilacinus. Disse sporene virker på fysiologiske tilstander. Når det dyrkes planter, kan natriumhypokloritt også brukes som desinfeksjonsmiddel for jord. Mengdene på en liter per tusen kvadratmeter må justeres slik at avlingene ikke blir skadet. Hvis vi går utover applikasjonen og gjør det ved drypp vanning, kan det dannes fytotoksisiteter som ikke interesserer oss.

Gunstige nematoder

Som vi har nevnt tidligere, er ikke alle nematoder skadelige for avlingene våre. Det er noen som er trygge eller til og med fordelaktige. Denne typen ormer er inkludert i gruppen av entomopatogener. Det er de dyrene som insekter trenger for det. Det er her fordelene vi kan oppnå fra disse organismene kommer fra.

Det er ikke slik at de er en umiddelbar løsning for bekjempelse av oftere skadedyr av avlinger, men det er lovende studier i denne forbindelse. Noen av disse studiene indikerer at det er påvist effekt mot visse skadedyr. Dette gjør entomopatogener betraktes som bioinsekticider for biologisk bekjempelse av noen skadedyr.

Disse dyrene er obligatorisk vertskap for insekter, selv om det ikke er nematoden i seg selv som dreper skadedyrinsektet. Prosessen mye mer kompleks. Det er et forhold mellom nematode og bakterier symbiose i altea nematode er vektoren til bakteriene som infiserer insektets organisme. Vi kjenner som en biologisk vektor ethvert levende vesen som fungerer som transport og kan overføre ethvert smittsomt middel til en annen organisme. Dette gjør nematoden til å tjene som en vektor for å kunne overføre bakteriene som smitter insektens kropp og stopper spredning av skadedyret. For å påføre denne typen nematoder kan du bruke tradisjonelle sprøyter eller til og med med vanningsvann.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om nematoder og deres betydning i landbruket.