Skip to content

Nigella sativa og Nigella damascena

7 de juli de 2021

I plantegruppen Nigella Vi fant to ganske interessante arter med medisinske og dekorative egenskaper. Det handler om Nigella sativa og Nigella damascena. De er to arter som tilhører Ranunculaceae-familien og er kjent for sine særegne egenskaper.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, kultivasjonen og pleien til Nigella sativa og Nigella damascena.

Kjennetegn ved Nigella sativa

dyrking av Nigella sativa

Denne planten er kjent for navnet på falsk spisskummen, fremmedlys, svart spisskummen, blant andre. Det som skiller seg ut mest ved denne urteaktige planten er at frøene har medisinske egenskaper. Egenskapene til disse frøene har vært kjent i lang tid, og tradisjonell medisin har blitt brukt. Ranunculaceae-familien som denne planten tilhører, har mer enn 2500 arter.

Det er en årlig plante som vi kan se i full sving gjennom hele året. Den har sin opprinnelse i Asia, skjønt I dag finnes det i nesten alle områder av Middelhavet på en naturalisert måte. En av kuriositetene som denne planten har, er at den avgir en karakteristisk lukt som minner om muskat. Vi kan knapt se det i Spania med mindre vi er interessert i å se det. I noen østlige land finnes det imidlertid i større overflod.

Dyrking av Nigella sativa

Dyrking har ikke spesielle forhold eller for mye vedlikehold siden det er en rustikk plante. Som vanlig, foretrekker jord som er engorged og svampete og har en leire eller sand tekstur. Normalt krever det en ekstra påføring av vann og gjødsel i blomstringssesongen for å kunne utvikle mer mengder blomster og under gode forhold. Denne blomstringstiden finner sted mellom våren og forsommeren. Det må tas i betraktning at jorden må ha en pH, selv om den ikke er for avgjørende, siden de har et høyt nivå av rustisitet, og er i stand til å overleve i kalksteinsjord.

Du må gi omsorgen som vanligvis gis til aromatiske planter som spisskummen. Vi kan formere denne planten gjennom frø og trekke ut alle essensielle oljer fulle av medisinske egenskaper. Selv om det regnes som en aromatisk urteaktig plante, Vi kan ikke miskreditere ornamentikkpotensialet til blomstene dine. Derfor er det en plante som anses å ha flere kurs, både dekorativ og medisinsk.

Blomstene er hvite og ganske prangende. Den har ikke blader. Når planten børstes eller ristes avgir den en lukt som minner oss om muskatnøtt. Frøene har egenskaper som har vært kjent siden antikken. Den ble brukt som erstatning for pepper, selv om den ikke har det fulle potensialet med capsaicin. Forbruket bør være moderat siden det kan være giftig i høye konsentrasjoner. Et av de vanligste symptomene som forårsaker et høyt forbruk av disse frøene er oppkast og kvalme. Hvis det konsumeres i moderasjon, kan det lette fordøyelsen. Den brukes også til å lage brød og deig i Tyskland.

Det er blant de medisinske egenskapene vi finner betennelsesdempende, antioksidant, afrodisiakum, antimikrobielle egenskaper, etc. Det brukes også til å bekjempe diabetes, kolesterol og redusere smerte.

Karakteristisk for Nigella damascena

Nigella damascena

Denne planten er av en årlig type og vokser vanligvis i dyrkede åker og i områder med steinete beiter. Den har sin opprinnelse i Sør-Europa og i Middelhavsregionen. I mange deler av verden regnes det som en prydplante. Dens vanlige navn er kjent som Venushår, edderkoppmidd, hagelys, blant andre.

Den har veldig attraktive blomster som vanligvis utvikler seg i åkre, enger og i utkanten av veiene. Den kan dyrkes lett uten vedlikehold fra frø. Blomstene har forskjellige farger, blant annet hvite, blå, rosa og lys lilla. Planten har en rett stamme og når vanligvis høyder på mellom 60 og 70 centimeter.

som Nigella sativa De er rustikke planter som tåler perioder med tørke hvis det trenger for mye pleie. Dette gjør den til en ideell plante for hagen vår. Det var en veldig nyttig plante i hagearbeid, siden den dekorerer med skjønnheten i blomstene, og frøkapslene er også dekorative etter at de har tørket.

Dyrking av Nigella Damascena

Denne planten er ganske lett å dyrke og trenger ikke for mye stell. Det foretrekker kalksteinsjord med god drenering og god tilførsel av organisk materiale. For dette er det interessant å betale ved å legge til en kompost helst før såing. Vanning og for å holde den moderat gjennom hele året. Siden den har stor motstand mot tørke, kan vi bruke som en indikator på at substratene tørker til vann igjen.

Det kan reproduseres gjennom frø om våren. Noen ganger har denne planten en tendens til å selvfrø, så vi bør ikke ta for mye oppmerksomhet til denne planten hvis vi ønsker å formere den. Når denne planten dyrkes direkte i bakken, har den bedre resultater enn når den dyrkes i en gryte. Den kan tilpasses nesten alle typer klima. Du trenger bare et sted i full sol og jord som er i stand til å holde litt fuktighet og har god drenering. Drenering er det som hjelper vanning og regnvann ikke å lagres fra jorden, noe som får røttene til å råtne.

Det kan også utvikles i leirejord rik på organisk materiale. Du må være forsiktig med fugler og effekten av solen. Dette anlegget er mest sårbart når det var ferdig. Når det første vekststadiet gikk, var vi allerede så sårbare for fugler og solstråling. Det motstår ikke frost, så såtiden er bedre om våren.

som Nigella sativa, den Nigella Damascena det har også medisinske egenskaper. Blant disse egenskapene er behandling av ulike sykdommer relatert til leveren, utdriving av gasser, diaré og fremme menstruasjon hos kvinner. De må tas med forsiktighet fordi høyt forbruk kan bli giftig.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om disse to artene av Nigella.