Skip to content

Ñora

5 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om et teknisk Murcia-produkt som er direkte nedsenket i kulinarisk tradisjon. Det handler om dame. Señora er ikke noe mer enn en paprika som allerede er moden fordi den har blitt tørket i solen. Den har rød farge og er klar til å brukes i forskjellige gastronomiske retter som er unike for Murcia. Dyrking har blitt gjort siden SVII-tallet og har blitt ganske viktig med tanke på smaken den gir til de forskjellige rettene der den brukes.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskaper, egenskaper og dyrking av Señora.

Hovedtrekkene

dyrking av Señora

Det er et Murcia-produkt som består av en paprika med rød farge når den er moden og tørket i solen. Ved første øyekast ser det ut som en slags rosin, men når du smaker på det, vet du at det er pepper. Fra denne frukten ekstraheres paprikaen. Sliping av det tørre skallet det ble et viktig element på kjøkkenet og tilberedning av mange pølser. Husk at denne smaken brukes til mange ting siden vi alle liker noe krydret.

I mange år i paprikas historie ga det et stort bidrag til matindustrien i Murcia og var i stand til å blomstre i stor grad takket være den. En annen av regionene som opprettholder store produksjoner og egne paprikas opprinnelsesbetegnelser, er Extremadura. Navnet Ñora oppstod som et resultat av den store produksjonen av paprika i de dyrkede områdene i byen Ñora. Denne byen ligger svært nær Murcia. Den ble introdusert av hieronymittene i det 17. århundre.

Til tross for at Señora har hjulpet Murcia mye med å trives gastronomisk, er det ikke noe annet enn en bestemt type rød, soltørket kulepepper som vanligvis har en lys rød og fet L-størrelse. På hjemmelig måte kunne ñoras lages ved å sy gjennom peduncleen med stor forsiktighet for ikke å punktere kjøttet da det kunne ødelegge. Med dette ble det laget mange strenger som ble brukt til å tørke i solen, og så var de klare til forbruk. Disse strengene består av porsjoner av store, røde paprika.

Opprinnelsen til Señora

capsicum annuum

Det vitenskapelige navnet på Señora er Capsicum annuum. Opprinnelsen til denne typen pepper er i Sør-Amerika. Det ble sikkert introdusert til Europa på 1500-tallet etter oppdagelsen av Amerika. Når den begynte å eksportere til Europa, ble den sett på som et av de viktigste elementene for landbruksproduksjonen. Det ville allerede være i Spania der de ideelle værforholdene ble gitt for produksjonen. Og det er at denne typen pepper trenger et klima som det i Spania, mer fokusert på regionene i Murcia for å kunne trives under gode forhold.

Innen Capsicum annuum er det et stort utvalg av størrelser og former, og noen har ikke en kulinarisk verdi, men bare dekorative. Nemlig Det er noen typer Señora som bare brukes til dekorasjon og ikke skal konsumeres.

Det var hieronymittmunkene som ankom Murcia rundt 1500-tallet og introduserte dyrking av denne sorten pepper. Disse munkene konsentrerte alle produksjonene i nærheten av Murcia, som ligger i frukthagen i de nåværende distriktene Guadalupe og La Ñora. Det er i denne siste byen hvor en av de første Ñora malingsverkene ble etablert for produksjon av paprika. Denne fabrikken er kjent som Casianos-møllen.

Bruken på kjøkkenet kan dateres mer eller mindre fra dette århundret, og det var et sterkt etterspurt produkt for produksjon av paprika. Også ble et viktig element for tilberedning av pølser på grunn av sin natur som et konserveringsmiddel og helbredende produkt. Og det er at det ble den viktigste årsaken til utvidelsen som dyrking av paprika ville ha i Murcia. Øyeblikket da Murcias store Ñora skallfresefabrikker utvidet seg på midten av 1900-tallet, var da den ble utvidet.

Dyrking av Señora

dame

Vi skal se nå hva som er kjennetegnene og kravene som Señora trenger i sin dyrking. Innhøstingen kan være årlig, halvårlig eller til og med vare i flere år. Disse paprikaene er i stand til å produsere forskjellige avlinger. Størrelsen på planten er ca 50 cm bred. For plantene som vokser i Murcia, må de være forsiktige siden frost ofte er om vinteren. Av denne grunn er det vanligvis stopp i produksjonen i løpet av denne tiden, og ferske paprika er hyppigere fra vår og sommer.

Dyrking krever et område med et tørt og tørt klima. Dette betyr at mye nedbør eller fuktighet ikke er nødvendig. Andre typer paprika trenger mer fuktighet og nedbør, men i dette tilfellet er tørking i solen bedre. Plantasjen i frukthager er ideell og dette forklarer den store utvidelsen som denne typen Murcia-pepper hadde.

Til tross for at det er noen hyppige frost om vinteren, klarer ñoras å holde seg hele året. I Murcia er det store mengder hektar viet til dyrking av paprika kjent som Señora. Mellom åkrene Totana, Lorca og Alhama finner vi ca 300 hektar utelukkende dedikert til det.

Gastronomiske retter

Vi vet at denne typen pepper brukes i mange retter fra Murcia gastronomi. Det er en type tørr pepper som kan brukes hele året i tider da store brune, grønne eller røde paprika bare var tilgjengelige i vår- og sommersesongen.

Noen av oppvasken som bærer Ñora er migas og grøt, tortillagrøt, hvitløksmel, risretter, stekt squash, lapskaus, uendelige oppskrifter der damen tar en grunnleggende rolle, uten å telle de som kan ha gått tapt i minnet.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Señora og dens egenskaper.