Skip to content

Oliventrær sykdommer og deres behandling

12 de juli de 2021

Oliventreet er et tre som tradisjonelt dyrkes i de hotteste områdene i Europa, som har en høyt verdsatt frukt fordi den kommer fra olje av oliven, høyt verdsatt og til og med uunnværlig innen middelhavskostholdet og kjøkkenet.

Det er mulig at sykdommene i oliventreet får utbyttet til å bli betydelig redusert, uavhengig av om det er den tradisjonelle olivenlunden, den intensive eller den superintensive, som er en fare for treets liv når de når sine alvorligste stadier. Det er derfor i denne artikkelen vi skal snakke om de viktigste sykdommene som påvirker oliventreet og hvordan man behandler dem.

Gjenta

Repiloen er den alvorligste sykdommen som et oliventre kan presentere

Det skiller seg ut for å være muligens den mest alvorlige sykdommen som et oliventre kan presentere. Det forårsaker for tidlig avblåsning av treet, som direkte påvirker produksjonen og gjør det svakt, i tillegg til å forårsake skader på bladene, og i noen tilfeller påvirker det til og med frukten og stilkene eller stokkene deres.

I dette tilfellet, soppdrepende behandlinger De er vanligvis de eneste som gir et effektivt resultat for å holde repiloen under kontroll, selv om det utføres selektiv beskjæring, fjerning av syke blader og påføring av gjødsel uten nitrogen, reduserer risikoen for infeksjon, siden det i tilfelle utvikling av denne sykdommen ikke blitt veldig alvorlig.

Gjeller eller svulster i nakken

Det er en sykdom forårsaket av Agrobacterium tumefaciens, en bakterie Det påvirker vanligvis yngre trær. For å unngå det er det viktig prøv at oliventreet ikke har sår, siden denne sykdommen vanligvis spres på denne måten ved å la bakteriene smitte og angripe oliventreet.

mest av behandlingene som brukes til å bekjempe denne bakterien de er det vanligvis ikke effektiv, slik at det mest praktiske er å forhindre at treet smittes ved å holde det i optimal tilstand og unngå mulig skade.

Når oliventreet allerede er veldig smittet, er det best å rote det opp.

Oliventreet ber

Den består av et skadedyr som synkroniserer veldig godt med oliventreet, siden det spiser på det i tre generasjoner per år: antóphaga, carpophaga og Filosof. Gjennom disse generasjonene eller stadiene lever dette skadedyret på treets blader, blomster og frukt.

Det er forskjellige insektdrepende behandlinger som hjelper med å holde olivenmølle under kontroll, men allierte for de bøndene som må bekjempe bønnene, er vanligvis høye temperaturer av sommeren.

Oliven verticillose

Oliven verticillose

Det er en sykdom forårsaket av tilstedeværelsen av en jord sopp, som har en veldig komplisert behandling. I dag er det nødvendig å bruke svært motstandsdyktige varianter og / eller grunnstammer for å gjenplante de olivenlundene som er smittet.

De eldste bladene har en tendens til å deformere og visne og ta en gulaktig tone og deretter falle, siden til tross for at de kommer fra roten denne soppen gå gjennom treet stunt det ned til grenene, og etterlater dem svake og tørre. Behandling for vertikillose består av å ansette spesialister for å utføre en biologisk kontroll, for eksempel: biofumigation, som er anvendelsen av fersk organisk materiale, som når det spaltes, angriper mikroorganismer.

I tillegg er visse behandlinger som soloppgang, som i utgangspunktet handler om å bruke plast for å dekke gulvet, og la det få en viss temperatur, lys og fuktighet.

Xylella fastidiosa

Består av en bakterie som har et enormt patogent potensial, overføres det naturlig mellom planter på grunn av handlingen utført av flere insekter, som fungerer som vektorer av sykdommen, så kontrollen av Xylella fastidiosa er vanligvis ekstremt kompleks.

Selv om det for øyeblikket ikke er noen reelle behandlinger for å bekjempe denne bakterien, er det kjent at visse italienske olivensorter støtter tilstedeværelsen av Xylella Fastidiosa.

Bly sykdom

Det er mulig å sikre at oliventreet presenterer denne sykdommen når den har det gule og brune flekker med uregelmessige former. Dette er en ikke veldig anerkjent sykdom, som i mange tilfeller er forvekslet med repiloen, selv om det i dette tilfellet kan sees en grå farge og en sølvfarget tone på baksiden av bladene.

Hovedbehandlingen er vanligvis bruk av soppdrepende midlerNoen tiltak som bruk av gjødsel uten høyt nitrogeninnhold, selektiv beskjæring og eliminering av syke blader, tillater imidlertid å redusere ikke bare forekomsten av blysykdom, men også alvorlighetsgraden.

Såpeglad oliven

forårsaker utseendet på sirkulære brune flekker på undersiden av olivenfrukten

Det er en sykdom som forårsaker sirkulære brune flekker i den nedre delen av frukten av oliventreet, som er forårsaket av tilstedeværelsen av en sopp kjent som Colletotrichum.

Disse flekkene driver ut en oransje og gelatinøs væske som får frukten til å råtne og falle fra treet eller forbli mumifisert i det. Det er like mulig at det påvirker grenene, slik at de tørker ut og ikke gir nye skudd.

Behandlingen består av å bruke kobbersulfatløsninger forebyggende bare når det er et risikoområde. På samme måte må de påfør kobbersulfater om høsten og vinteren, siden fuktighet og temperatur i disse tider vanligvis bidrar til spredning.

Du må også gjennomføre brenn og fei av de delene av treet som falt til bakken, for å forhindre at soppen blir liggende i dvale.

Olivenflue

Olivenflue er et av skadedyrene som ofte påvirker denne tretypen

Det er kjent å være et av skadedyrene som påvirke med større hyppigheten av denne typen trær, uavhengig av om det er tradisjonelle, intensive og / eller superintensive oliventrær.

Når du bruker behandlingene, er det nødvendig å ta hensyn til at visse varianter av oliventre har en tendens til å være mye mer følsomme for angrepet av dette skadedyret.

Bruk av feller på disse trærne Det er en veldig effektiv metode for å kontrollere de første generasjonene av dette skadedyret. Det er også nødvendig å bruke kobberbehandling, spesielt i de områdene der mer fuktighet har en tendens til å akkumuleres og der de er mindre luftet. Likevel, det er viktig å ikke misbruke kobber fordi det også kan drepe andre sopper som er nyttige for oliventreet.