Skip to content

Opuntia stricta (Opuntia dillenii)

9 de juli de 2021

Kaktus kjent som nopales er veldig raskt voksende planter som, avhengig av art, produserer frukt som er veldig deilig. Ettersom de tilpasser seg så godt til forskjellige habitater, er det i dag noen som anses som invasive, og en av dem er Opuntia dillenii, nå kjent som Opuntia stricta.

Dette er en art som, sett med det blotte øye, minner veldig om den også invasive Opuntia ficus-indica. Stilkene (modifiserte blader) er mer eller mindre flate, blågrønne, og når de er modne, er fruktene rødrosa. Men, Hva mer er det å vite om henne? Kan den dyrkes?

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over en Opuntia stricta

Opuntia stricta Det er en art som er hjemmehørende i USA, Mexico og Cuba, kjent under det vanlige navnet kystnopal fra Las Tunas. Den kan nå en høyde på 1 til 3 meter, med en veldig forgrenet busk og krypende peiling. Stilkene eller bladene er store, opptil 30 cm lange og opptil 15 cm brede, ovale til ovulerte og flate, med vidt adskilte brune areoler, hvorfra en eller flere gule pigger spirer.

Den produserer ensomme gule til guloransje blomster med en størrelse på ca 5 cm i løpet av våren-sommeren, og fruktes mot begynnelsen av høsten. Fruktene er lilla-røde når de er modne, er formet som et omvendt egg, er omtrent 3-4 cm lange og inneholder 60 til 180 frø. beskyttet av en slimhinne som også er egnet til konsum og som fugler og andre dyr liker. Disse frøene kan forbli levedyktige i mer enn 10 år, til de nødvendige vilkårene er oppfylt for spiring.

Den er inkludert i den spanske katalogen over invasive fremmede arter godkjent ved kongelig resolusjon 630/213 av 2. august, idet det er forbudt innføring i det naturlige miljøet, besittelse, transport, trafikk og handel i hele Spania.

Har det noen nytte?

På opprinnelsesstedene brukes fruktene til konsum, men i tillegg til det indre av bladene trekkes det ut en slimhinne som brukes til å behandle brannskader og abscesser.

Hvorfor er Opuntia dillenii?

Opuntia dilleni eller Opuntia stricta i felt

Det er en veldig raskt voksende kaktus som ble introdusert til Europa på 1500-tallet av erobrerne i Amerika. I Spania er det kjent at det har eksistert siden 1874, året det var sør på den iberiske halvøya, spesielt i provinsene Huelva og Almería. Siden da til i dag, har klart å naturalisere seg i Andalusia, vokser i busker, hekker og i tørre klimaregioner.

I Doñana nasjonalpark forhindrer det en autokton art, den Monosperm kostMåtte jeg trives (Du har mer informasjon om dette emnet her). Hvis vi snakker om hva som skjer i andre deler av verden, blant annet i Sri Lanka, Kina, Australia, New Zealand og Sør-Afrika, har det blitt markert som invasivt.

Derfor, å se hva som allerede skjer på spansk territorium og i andre land, og vite at det mangedobler seg uten problemer både fra frø og aseksuelt med bladene som blir kastet, hver gang du ser en i naturen, er det beste å rive den av.

Hvilke kontrolltiltak gjennomføres?

Blomst av en Opuntia stricta

Bortsett fra å starte dem manuelt, i Australia blir befolkningen kontrollert takket være lepidoptera Cactoblastis cactorum, men introduksjonen av dette insektet til steder der Opuntia stricta Det er endemisk, som i Mexico, påvirker det negativt både denne og andre arter av Opuntia, kaktuser der forskjellige produkter utvinnes for salg.

Og det er selvfølgelig at vi ikke kan glemme at hvis en plante eller et dyr blir introdusert til et nytt sted med gunstige forhold for dem, er det normalt at det ikke finner rovdyr, så det er å forvente at det vil formere seg og at befolkningen vokser raskt og okkuperer et land som ikke tilsvarer ham, men med den innfødte arten; det vil si de som har eksistert i mange år (hundrevis, tusenvis), og som tilpasser seg dette habitatet.

Det er kaktus som er veldig vakker, og som i prinsippet kan være til stor nytte for oss. Arten jeg har fortalt deg om er en av dem. Faktisk, hvis det ikke var invasivt, ville jeg fortelle deg at det kunne bli utmerket som en lav beskyttelseshekk på grunn av tornene den har, men jeg gjør en feil hvis jeg nå fortalte deg hva du skal ta vare på eller hvor du skal kjøpe . Alltid, alltid beskytte naturenskogene, buskene, strendene, alt, ellers kan en ikke lovende fremtid vente på oss.

Hvis du liker Opuntia, er det mange du kan ha, for eksempel Opuntia microdasys bølge Opuntia littoralis, og til og med Opuntia ficus indica at selv om det også er invasivt, er det tillatt å eie det i hager.

Jeg håper det har vært nyttig for deg.