Skip to content

Organisk hage

4 de juli de 2021

Flere og flere mennesker har plass i hjemmet sitt og bestemmer seg for å få et mer bærekraftig og økologisk liv. For dette fokuserer en av prosessene med selvledelse og selveffektivitet på mat. I dag skal vi snakke om organisk hage og hvordan du gjør det hjemme. Det er en hage som søker naturlig organisk dyrking uten å måtte bruke kjemisk gjødsel for å ha gode naturlige ressurser.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite, egenskaper og hvordan du lager en organisk hage.

Hovedtrekkene

urbane hage

For denne typen døde trenger du ikke for mye plass, så et lite stykke land kan være en god terrasse. For folk som har mer plass, har de råd til større mengder avlinger. Det tar imidlertid ikke store investeringer å bygge din egen versjon av den organiske hagen. Det tar bare litt innledende informasjon og å ta de første trinnene for å utføre plante- og høstingsoppgaver.

Det første av alt er å ha et felt som ikke trenger å være for bredt. Det tar bare omtrent 4-5 kvadratmeter for å få plass til noen avlinger. Vi kommer til å se noen av aspektene som vi trenger for å kunne bygge de organiske døde.

Materialer til den organiske hagen

organisk hage hjemme

Terrasser

Det er nok å ha noen terrasser for å kunne oppnå gode resultater. Hemmeligheten i denne typen død er ikke i størrelse, men også i omsorgen og systemet som skal installeres. Det er noen grunnleggende aspekter å ta hensyn til hvis vi vil ha god avlingssuksess. Disse aspektene er følgende: vekst, bruk av organisk gjødsel og tilknytning av planter.

Jorden

Det er nødvendig å ta hensyn til forberedelsen av landet for at avlingene skal opprettholdes. Det er nok at landet blir ryddet og ugress, steiner og glass fjernes for å etablere terrassene. Det anbefales at det er en margin på mellom omtrent 30-40 centimeter mellom dem. På denne måten, når vi utfører vedlikeholdsoppgaver på avlingene, kan vi gå blant dem på en stabil måte.

Økologiske hagearbeideksperter anbefaler ikke å flytte jorden for mye, men bare å integrere knollene i den naturlige jorda og nivellere området med en rake.

Sende

Når vi har løst de andre aspektene, er det nå på tide å kompostere. Vi kan allerede ha de nødvendige forholdene for å så, selv om vi må vurdere noen aspekter. Disse aspektene er det som gjør forskjellen mellom gode resultater eller ikke. En av dem er bruken av organisk gjødsel for å berike jorden. Det er her navnet på den organiske hagen kommer fra.

En god organisk kompost kan lages av deg selv / eller organisk avfall som er eggeskall, potetrester, gjødsel, aske, fruktrester, etc. For dette trenger du et område der du kan kompostere. Du kan plukke ut avfallet, helle vann på det og dekke det med plast for å gjære. Når du har gjæret, kan vi sette dem i hagen. Du kan også lage naturlig kompost med planterester for å gjødsle jorden.

Såing i den økologiske hagen

Når vi har de grunnleggende kravene, vil vi fullt ut gå inn i fasen med å plante avlingene. Det er en enkel prosess, men den har noen nyanser som gjør en forskjell. Det første er å tenke på hvilke avlinger vi skal ha. Du kan ha bønner, blomkål, rødbeter, løk eller salat, blant andre. Det er et bredt utvalg av avlinger som den organiske hagen kan vokse. Du må vite hvordan du velger din lokale planleggingsplan for å vite når du skal plante nå og senere. Generelt sett må vi forberede den organiske hagen i henhold til årstidens sesong og i henhold til bruken av drivhusene. Vi vet hvordan vi kan blande godt, alternativene er uendelige.

Ved såing er det noen alternativer. Den første er med frøplanter eller direkte ved å kaste frøet på bakken. Hvis vi gjør direkte såing, vokser mange planter vanligvis på samme sted, slik at de kan konkurrere med hverandre om plass og næringsstoffer. En form for utvalg kan være å velge de kraftigste plantene og plukke de som har vokst mindre.

Disse vedlikeholdsoppgavene skal utføres omtrent en måned og er kjent som tynning. Hvis vi velger å så avlingene våre gjennom planteteknikken, er det praktisk å plassere jorden i mindre beholdere og bare introdusere noen få frø. Det er mange mennesker som bruker eggbokser som er helt biologisk nedbrytbare for å utføre disse plantingene. Også Du kan bruke sylindrene til rullene med toalettpapir eller kjøkkenpapir og plassere dem på bakken. Når vi har plassert dem, blander vi dem med røyk eller kompost og litt sand eller kokosfiber slik at jorden får god drenering.

Dette er et aspekt å vurdere. Jorddrenering er viktig for å unngå flom. Både vanning og regnvann kan pele jorden hvis den ikke har en god drenering som er i stand til å filtrere overflødig vann.

Når vi har forberedt alt, kan vi prøve å så noen få frø per beholder og vent med å ha en liten plante etter ca 30-45 dager. I spire- og vekstfasen er planten mer skjør, så klima, vann, solplassering osv. Må kontrolleres mer.

Noen tips til den organiske hagen

Noen av rådene fra ekspertene i denne økologiske havnen er sammenslutningen av avlinger. Det vil si at det er ideelt å plante noen planter som på en eller annen måte drar nytte av hverandre. Det kan være fordi de suppleres med næringsstoffene de trenger, eller fordi noen frastøter insekter som plager andre. Noen av eksemplene er så rødbeter og gulrot, basilikum og tomat, salat, spinat og brett.

En annen ide de vanligvis gir er den om vekstskifte. For at jorden skal hvile over tid, er det bedre å la den hvile til avlinger som er mindre krevende når det gjelder vann og næringsstoffer.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om økologisk hagearbeid og hvordan du utfører den.