Skip to content

Pærer som plantes om våren og blomstrer om sommeren

26 de juni de 2021

Som vi så tidligere, pæreplanter er de som dyrkes, som navnet tilsier, ved hjelp av pæreplanter som kan være pærer, knoller, knollete røtter og jordstengler.

Både pærer, knoller, knollete røtter og jordstengler vokser under jorden og tjener til å samle de nødvendige næringsstoffene for senere å produsere bladene og hjelpe utviklingen av planten.

Noen av disse pærene er plantet om våren, men det er om sommeren at de blomstrer og utvikler seg fullt ut.

Innenfor disse typer pærer finner vi følgende planter:

  • Agapanthus: Denne planten, også kjent som kjærlighetsblomsten eller afrikansk lilje, er preget av sine spektakulære dypblå eller rene hvite blomster. Det er en veldig motstandsdyktig plante, så den brukes i hager og parker.

  • Amaryllis: Amaryllis er hjemmehørende i Sør-Amerika og Karibia-området, den er preget av å ha store blomster i forskjellige farger, hvorav rød, hvit, rosa og rød med hvitt dominerer. Denne planten blomstrer fra de siste dagene av våren og i begynnelsen av sommeren. Vanligvis dyrkes denne typen planter i potter, og det anbefales ikke å begrave pæren for mye, den må skille seg ut.
  • Azucena Rosa: også kjent som Belladona eller Azucena de Santa Paula. Den rosa liljen er preget av veldig store blomster, omtrent 15 centimeter lange. Det er en veldig følsom plante for lave temperaturer, så den må beskyttes mot frost. Vi må huske at det er en giftig plante, så vi må holde den borte fra våre barn og kjæledyr.
  • Begonia: Begonia, eller tuberkuløs begonia, er en plante som er preget av sin flotte farge og fargenyanser. Denne planten kan, i motsetning til de forrige, blomstre i løpet av hvilken som helst årstid.