Skip to content

Pærevarianter

11 de juli de 2021

Pæren er preget av å være en typisk frukt av Middelhavet, hvis dyrking har en tendens til å fokusere på tempererte områder og stammer fra regioner som ligger i Sørøst-Asia og Europa.

Denne frukten er tilgjengelig hele året, siden den produseres i forskjellige regioner over hele verden, ikke bare på den nordlige halvkule, men også i sør, noe som skyldes stort utvalg av pæresorter som har forskjellige modningsperioder.

Kjennetegn

Bortsett fra dette, og takket være det faktum at det er mulig å holde dem inne i kamrene på grunn av dagens transportmiddel, har de forskjellige varianter av pærer finnes hvor som helst i verden kort tid etter høsting.

Imidlertid bør det bemerkes at den beste perioden på året å nyte denne frukten er sommeren. Med ankomsten av denne sesongen, markeder er ofte fylt med lukter, teksturer, farger og smaker av det store utvalget av pærer som finnes, så det er vanskelig å velge bare en av dem.

I tillegg kan det sies det det er en virkelig utsøkt og forfriskende frukt å spise den rå, selv om det vanligvis blir like verdsatt når det brukes på kjøkkenet som tilbehør til steker av fjærfe / kjøtt og mange andre retter.

Likevel, øyeblikket når det skiller seg ut mest er vanligvis når det brukes som ingrediens inne i konditoriet, når du tilbereder pærer i sirup, i vin, stekt, med yoghurt, kaker, kjeks, syltetøy, smoothies, brownie osv.

Kjenn til de forskjellige variantene

Som vi har nevnt, det er flere varianter av pærer dyrket, som ikke bare varierer i form og størrelse, men også i farger og teksturer. Blant disse er følgende:

Ercolini pære

nærbilde av Ercolini Pear med vanndråper på

Det er en rekke fin hud, middels størrelse og med en gulaktig tone med en grønn bakgrunn med rødlige områder. Denne varianten av pærer er hovedsakelig produsert i Jumilla (Murcia, Spania).

Magallona

Det er et utvalg med rødlige og grønne toner, som har et søtt og hardt kjøtt. Det ligner veldig på San Juan-sorten, men større.

Castell

bilde av to Castell-pærer pluss en tredje kamp i to

Også kjent som pera de San Juan. Den består av en rekke små størrelser som har en hud med en gulgrønn tone og røde flekker. Det er den tidligste sorten produsert om sommeren.

Sitrontre

Det er en variasjon også kalt doktor Jules Guyot, som skiller seg ut for å være gul og ha svarte flekker.

Det er den mest forfriskende sorten som finnes i sommersesongen, har en høyere produksjon i Lleida. Det er mykt kjøtt og har en søt og saftig smak, som posisjonerer det som favoritten til de minste.

Bosc

bilde av en Bosc-pære som står og med en brun farge

Det kalles også Kaiser Alexander pære; De er store i størrelse og har en langstrakt nakke med hvit masse. Den karakteriseres fordi den er perfekt for steking.

Concorde

Er om en rekke hvitmasse, middels størrelse og med stor motstand mot oksidasjon når den er skrelt, så de er ideelle for både salater og fruktsalater.

Blanquilla

hvit pære av grønn farge plassert foran en hvit bakgrunn

Det er en rekke pærer som har en middels størrelse, lite hjerte og glatt hud, som også kalles en vannpære.

Konferanse

Denne varianten skiller seg ut for oksidasjonen som huden gjennomgår, den har en ganske søt smak og en lett syreberøring.

William´s

bilde av tre William's pærer og en fjerde omgang kamp

Det er preget av å være en rekke pærer høyt verdsatt innen hermetikkindustrien; Det er en type pære med skinnende hud, stor størrelse og en grønn tone som blir sitrongul når den når modenhet.

Den har en søt og fin masse som har en stor mengde vann.

Selv om det finnes mange andre varianter av pærer, er sannheten at hver av de vi har beskrevet ovenfor, skiller seg vanligvis ut som den mest forbrukte og rimelige økonomisk.