Skip to content

Paranøtter (Bertholletia excelsa)

24 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om paranøtteren. Det er et frø og ikke en tørket frukt som det antas å være. Det er et naturlig universalmiddel hjemmehørende i Amazonas-regionen i Sør-Amerika. Dette frøet er også kjent som Amazonas nøtt, kastanje eller brasiliansk kokito. Dens vitenskapelige navn er Bertholletia excelsa og du kan finne de viktigste skogene i Bolivia, Brasil, Venezuela, Colombia og andre land i sør.

Hvis du vil vite alle egenskapene og egenskapene den har for kroppen, kan du i denne artikkelen oppdage alt. Les videre og lær alt om paranøtter.

Hovedtrekkene

Paranøtter

Frøet kommer fra et enormt og langlivet villtre som er i stand til å nå 50 meter i høyden. De er eldgamle trær, siden de kan leve i omtrent tusen år. Den produserer en stor, rund frukt som ligner på kokosnøtt (derav navnet brasiliansk kokito). Inne i tDe har 20 frø som anses å være av stor ernæringsrikdom og det kan konsumeres på forskjellige måter. Den kan konsumeres både rå med og uten hud, stekt, salt eller smakløs.

Paranøtter brukes ofte i konfekt og kan ofte finnes i forskjellige oppskrifter på kaker, kaker og søtsaker. Blant ernæringsverdiene finner vi et høyt proteinnivå og en betydelig mengde sunt fett. Den er også rik på aminosyrer som kan være til stor hjelp for alle de som har ernæringsproblemer eller for idrettsutøvere med høy ytelse som trenger mer energi. Når det gjelder vitaminene deres, har de store mengder vitaminer som A, C, E og de fra gruppe B.

Det har viktige mineraler for å fullføre et balansert kosthold som selen, magnesium, jern, fosfor, mangan, kalium, kobber, sink og kalsium. Paranøtter har også høye nivåer av fiber.

Sunne og medisinske egenskaper

Brasilianske coquitos har store helsemessige fordeler hvis de tas i noen av dens forskjellige former. Vi skal analysere hver av egenskapene:

Antioksidantegenskaper og forbedring av immunforsvaret

Naturlig habitat

De har en stor antioksidantkraft pga det høye innholdet av selen og vitamin E. Takket være foreningen av dette mineralet med vitaminet styrker det kroppen vår, og gir den muligheten til å bekjempe frie radikaler. På denne måten kan vi redde oss selv fra mulig skade på celler og forsinke de ødeleggende effektene av aldring.

Når det gjelder fordelene med immunforsvaret, finner vi en forsterkning takket være frøene. Å forbruke dem hjelper oss med å øke nivået på forsvaret vårt og muligheten for å få influensa eller infeksjoner.

Beskyttende egenskaper i det kardiovaskulære systemet og mot kreft

Egenskaper til paranøtter

En annen egenskap som er funnet i vitenskapelige studier er å beskytte hjertets helse, da det forhindrer ulike hjerte- og karsykdommer.

Takket være rikdom av mineraler og vitaminer, paranøtter det regnes som en perfekt mat for å forhindre noen typer kreft som mage, lunge og bryst. Disse frøene er også fordelaktige for personer med utilstrekkelig jod, personer med gastritt og personer med kolesterolproblemer. I sin tur brukes dette frøet til å behandle mannlig impotens.

Perfekt for å gå ned i vekt og for hår

Sykdomsreduksjon

En annen egenskap til paranøtter er det å forbrenne fett. Mengden fiber de har er et perfekt verktøy når det gjelder å regulere appetitten vår. Når denne typen mat konsumeres, produseres en metthetsfølelse som nøytraliserer sult og hindrer mat i å bli spist på en upassende måte. På denne måten vil vi unngå mulighetene for å øke kroppsvekten.

Ernæringsrikdommen til denne maten og dens høye innhold av sunne fettstoffer kan hjelpe oss med å bli kvitt fokusert fett i forskjellige områder av kroppen. Av disse grunnene anbefales det moderate forbruket av paranøtter for de som har fedme og de som ønsker å regulere vekten.

Når det gjelder hår, kan inntaket av denne maten sikre at håret ditt er langt, rikelig og fremfor alt sunt. Hårvekst avhenger direkte av mengden næringsstoffer som kroppen mottar fra maten. Mengden vitaminer og mineraler som er tilstede i frøene til Brasilianske coquitos kan hjelpe deg med å akselerere hårveksten og forhindre hårtap.

Paranøtter bør spises med måte. Å gjøre det kan til og med legge til glans i håret ditt naturlig. På denne måten kan du løse problemer med hårvekst eller hvis håret ditt er veldig kjedelig.

Fjerning av kviser og kolesterolreduksjon

Kvisereduksjon

Som vi har nevnt tidligere, inneholder disse frøene høyt selen. Selen regnes som en av de viktigste mineralene for hudpleie. Inntak av paranøtter kan bidra til å eliminere kviser og andre dermatologiske problemer. Den har også høye konsentrasjoner av sink, brukt til å løse problemer på hudnivå og det er veldig effektivt mot kviser.

Hvis vi spiser disse nøttene ukentlig, kan det beskytte oss for å forhindre slag. Vitenskapelige studier har vist betydelig at disse frøene kan ha en veldig positiv effekt på hjertehelsen og gi kroppen en mengde sunne fettstoffer som gir oss muligheten til å redusere dårlig kolesterol som kan skade helsen vår alvorlig.

Hvem kan ta det?

Brukes i konditoroppskrifter

Gravide kvinner skal IKKE ta denne typen mat, siden ulike studier har vist at det er høy risiko for at babyen blir født med astmaproblemer.

På den annen side anbefales det sterkt for personer som lider av skjoldbruskkjertel. De er veldig fordelaktige for disse menneskene, siden selen fungerer som et råstoff for skjoldbruskkjertelhormon, og den store mengden av det er ideelt for å regulere skjoldbruskkjertelen. Men hvis du tar medisiner for å regulere skjoldbruskfunksjonen som inneholder levotyroksin, er det best å ikke konsumere dem, da de kan redusere effektiviteten av medisinen.

Paranøtter har vist seg å inneholde høyest mulig selen sammenlignet med andre matvarer. Bare 26 gram av denne tørkede frukten har over 7 ganger den daglige selenindeksen anbefales. Derfor må forbruket være sparsomt og forsvarlig.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan dra nytte av alle fordelene med denne paranøtter.