Skip to content

Permakultur

4 de juli de 2021

Vi vet at mennesker forårsaker store påvirkninger på økosystemer rundt om i verden. Forurensning, støy, bygninger og andre faktorer har blitt de viktigste elementene som påvirker alle byer i dag. Derfor er det mer vanlig å observere mennesker som bestemmer seg for å flytte til landlige områder som søker en bedre livskvalitet. En av denne måten å endre livsstilen på ved å forbedre helsen og bidra på en positiv måte til miljøet, er kjent under navnet permakultur.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alt du trenger å vite om permakultur, dens egenskaper og viktigheten den har.

Hovedtrekkene

økologiske hager

Når vi analyserer dagens storbyer, ser vi forurensning, kjøretøy og mye støy. Det er mennesker som trenger å flytte fra urbane sentre til fjell- eller landområder hvor de kan være roligere. Noen ganger er dette nok til å forbedre livskvaliteten. Vi må imidlertid ta hensyn til ulike naturressurser hva som trengs for å kunne leve i disse miljøene.

Det blir stadig mer vanlig å observere mennesker som beveger seg mot disse områdene, og denne bevegelsen kan føre til problemer hvis den ikke gjøres ordentlig. Hvis riktig forberedelse blir alle disse stedene betraktet som små paradis forurenset. Som med byer, hvis landlige områder ikke blir tatt vare på riktig, vil de begynne å bli hektiske og fulle av støy, og generere kaos som ligner på det som eksisterer i byene.

Å migrere til landlige områder bestemmer seg for å endre livsstilen din. For det første er det som søkes å oppnå en forbedring av helsen. På den annen side bidrar det positivt til miljøet ettersom nye bosetninger etableres med full langsiktig bærekraftig utvikling. Så vi kan definere permakultur som en måte å leve på landsteder som tillater utvikling på en bærekraftig og økonomisk levedyktig måte.

Det tillater først å fullstendig tilfredsstille alle menneskets behov uten å måtte utnytte naturressurser og ikke forurense. Det er en ny livsstil som på en harmonisk måte kombinerer vitenskapelig kunnskap om alle økosystemer og økologisk balanse med viten til primitive folkeslag. Og dermed, det er mulig å generere alt menneskene trenger basert på forbedringer i eksisterende ressurser. I tillegg er det mulig å bruke mange eksisterende ressurser og alt avfall fra planter, dyr og menneskelige aktiviteter for å kunne dra nytte av andre deler av økosystemet.

Permakultur som en restitusjonsstart

permakultur og frukthager

Allerede i 1970 ble begrepet permakultur introdusert da noen økologer startet en serie ideer med håp om å kunne opprettholde og etablere stabile landbrukssystemer. Rundt denne tiden var det en økologisk krise, og miljøvernere startet med forutsetningen om at land og vann ikke skulle forgiftes. Og det er at her begynte å bruke forskjellige agroindustrielle metoder der nitrogengjødsel, plantevernmidler og herbicider begynte å spre seg i alle jordbruksjord. Forurensningen av vannet og jorda begynte å spre seg og genererte ulike økonomiske påvirkninger som flora og fauna.

Permakultur prøver å gjenopprette alle hektar jord som ble brukt til bruk av plantevernmidler. Mange av disse områdene mistet fruktbarheten på grunn av overdreven bruk av kjemikalier. Takket være arbeidet som ble utført og studiet av teknikken i senere år, har permakultur vært i stand til å overskride dagens samfunn. Vi vet at vi i forskjellige deler av verden kan observere samfunn som lever fullt ut i harmoni med miljøet uten å ha en negativ innvirkning på det og med utmerket bruk av naturressurser.

De siste årene har permakultur blitt brukt med hell i bygging av boliger og landskapsarbeid. Det vet vi også et av de potensielle verktøyene for forbedring av permakultur er bioklimatisk arkitektur. Det er en type jordbruk som søker å optimalisere ressursene for å skape bærekraftige hjem.

Teknikker innen permakultur

permakultur

For å bygge bærekraftige hjem og landskapsarbeid, må agroforestry og biokonstruksjonsteknikker brukes med et regnvannsoppsamlingssystem for å kunne bruke alle prinsippene for bruk av permakultur. Med alle disse faktorene har miljøet fordeler, siden det er forskjellige menneskelige aktiviteter som, hvis de gjør det bra, ikke vil medføre negativ innvirkning.

Hvis vi analyserer den globale sammenhengen på planeten vår, ser vi at vi befinner oss i en tid der veksten av byene er etablert på en ordentlig måte. Selv om mange regjeringer har en plan for fysisk planlegging, følges den ikke til punkt og prikke. Klimaendringer er et globalt problem hva som genererer forskjellige fenomener som påvirker menneskers liv betydelig.

Takk til alle menneskene som bestemmer seg for permakultur, kan grunnleggende prinsipper oppnås for å oppnå den spesielle kvalen mellom menneskelige aktiviteter og miljøet. Med disse prinsippene kan en prosess med gjenoppretting av miljøet startes uten å påvirke livskvaliteten til mennesker. Du må bare endre livsstilen din og ikke skade den.

Hoveddomener

Vi skal analysere hvilke som er de viktigste domenene som permakultur har. Dette er handlingselementer:

  • Landforvaltning var natur: her er bevaring og regenerering av ville rom involvert i bevaring av frøbanker, integrert skadedyrbekjempelse, etc.
  • Biokonstruksjon: Alle elementene for å kunne bygge et hus er naturlige eller resirkulerbare elementer.
  • Verktøy og teknologi: Det er forsøkt å utnytte alle de fornybare energiene til fordel for mennesket i dyrene. I tillegg brukes materialer som kan brukes på nytt for å kunne produsere nye som har en annen bruk.
  • Utdanning og kultur: Det har også ansvaret for å utdanne mennesker og skape sosial bevissthet og miljøetikk.
  • Fysisk og åndelig velvære: Ulike naturlige teknikker brukes for å oppnå fysisk velvære gjennom sunne teknikker. Dietten er basert på organiske produkter, idrettsutøvelse i miljømessige omgivelser og bruk av medisinske planter.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om permakultur og dens egenskaper.