Skip to content

Pink Lady Apple (Malus domestica «Cripps Pink»)

12 de juli de 2021

Eplet Pink Cripps eller Pink Lady Det er kjent for å være et australsk utvalg som ble laget på 70-tallet av John Cripps.

Denne frukten markedsføres under det registrerte varemerket «Rosa dame» i omtrent 70 land, under et system av Klubben heter International Pink Lady Alliance eller Pink Lady Club, som har ansvaret for å etablere områdene der sorten dyrkes, kvalitetsstandard, antall epler som skal produseres og deres distributører, blant annet for å oppnå kvalitetssikring i stand til å bli oppfattet både i dets egenskaper og i kostnaden for frukten.

Kjennetegn

Det er et eple som er preget av å ha en merkelig tofargetone

Det er et eple det den er preget av å ha en merkelig tofargetone, mellom lysegrønn og rødaktig pastellrosa, som et resultat av fusjonen av fargene til Williams- og Golden-variantene, i tillegg kan den lett identifiseres takket være hjerteformet klistremerke han eier, der det er angitt «Pink Lady».

Det består utvilsomt av en perfekt eple å konsumere både naturlig, som i salater, og brukes også til å tilberede kaker, syltetøy og med pynt og kjøtt.

Ved første øyekast skiller Pink Lady-eplet seg ut for sin særegne tofargede tone, det er en variant som produseres og markedsføres under «club» -formelen og har en fin hud. Den homogene formen av Pink Lady-eplet er mellom ovalt og sylindrisk, med en størrelse som varierer mellom middels og stor.

Den har en kremfarget masse, som skiller seg ut for å være virkelig aromatisk og har en knasende og saftig tekstur. Det er et veldig deilig eple.

Gjennom hele utviklingen er det vanlig at flere blader fjernes fra trærne, slik at frukten får tilstrekkelig lys. Ha en høyt sukkerinnhold, så det gir en fruktig smak.

Den har også en subtil syrlig smak, da den perfekt kombinerer den karakteristiske søtheten til Golden-sorten med syrligheten til Williams.

Opprinnelse

Dette eplet spirer fra epletreet, som er en del av familien kjent som Rosaceae, og er en del av slekten Pyrus. Og til tross for at de er av australsk opprinnelse, Den dyrkes vanligvis i forskjellige områder i Spania, Italia og Frankrike.

Varianter

Som vi har nevnt tidligere, er det en variant som hadde sin opprinnelse takket være kombinasjonen av to andre varianter; Lady Williams og Golden Delicious.

Sesongmessighet

Samlingen av Pink Lady-eplet foregår vanligvis i begynnelsen av november og utover vinteren.

Ernæringsegenskapene til Pink Lady-eplet

Innholdet i Pink Lady har rundt 4% mineraler og vitaminer

Innholdet i Pink Lady-eplet har rundt 4% mineraler og vitaminer, sammen med omtrent 80% vann. I tillegg har den ekstraordinær antioksidantegenskaper, som favoriserer den rette tilstanden til huden og samtidig forhindrer for tidlig aldring.

Det er mulig å finne det praktisk talt hele året i markedene, noe som skyldes at dyrkingen er ganske utbredt rundt forskjellige land som: USA, Sør-Afrika, Sør-Europa, etc., for å oppnå sin særegne farge, krever det varme klima og en sterk høst.

Vitaminer og proteiner til stede i Malus domestica «Cripps Pink»

Pink Lady epler er preget av å være en stor kilde til vitamin C, og er at en Pink Lady på 100 gram er i stand til å gi omtrent 1/4% av det daglige inntaket av vitamin C som kroppen trenger.

Praktisk talt er 50% av vitamin C-innholdet like under skallet, så det er nødvendig å konsumere hele frukten. På samme måte bidrar denne varianten av eple med en viss prosentandel av bor, jern, pektin og vitamin A og det har ikke proteininntak.