Skip to content

Planter å ha i et hjem Feng Shui

25 de juli de 2021

Hvis du vil renovere huset og vil at energien skal strømme i husets forskjellige miljøer, kan du ta hensyn til det Feng Shui, et gammelt system av kinesisk opprinnelse som søker bevisst og harmonisk okkupasjon av rommet.

Møblene, plasseringen av dørene og vinduene analyseres i detalj for å få mest mulig ut av det og ha bord, stoler og senger på riktig sted slik at positiv energi invaderer hjemmet. Etter denne linjen spiller planter en viktig rolle og hjelper til med å oppnå ønsket balanse og fred, og det samme skjer med frukt og blomster, noe som gjør rommene mer behagelige og imøtekommende mens de fremmer lykke.

Det er vanlig at alle planter hjelper til med å tiltrekke seg positive energier, og det er derfor de er det essensielle elementer i feng shui selv om det er noen arter som også hjelper til med å rense miljøet, og det er derfor de blir høyt ansett av de som praktiserer denne teknikken.

Planter og vital energi

Ficus robusta

Det er mye forskning som forteller oss om plantefordeler fordi planter i løpet av fotosyntese frigjør vanndamp og deretter hjelper til med å fukte miljøet i tillegg til å eliminere giftstoffer fra luften som formaldehyd, som er tilstede i tepper, sigarettrøyk, søppelsekker eller vinyler; benzen, til stede i miljøer med mange bøker og papirer; og trikloretylen, som oppstår ved utslipp av syntetiske fibre, maling og løsemidler.

På den annen side øker planter evnen til å konsentrere seg og forbedre stemningen, og det er derfor de blir høyt vurdert i Feng Shui fordi de er autentiske reservoarer med energi, og balanserer dermed Chi (vital energi) i hjemmet ved å fange solstrålene (eller Yang-energi), som utstråler Yang-energi i miljøet.

4 luftrensende planter

Fern

De Bambus palme er en av de mest klassiske Feng Shui planter, en plante som gir eleganse og er ideell for innvendige rom, da den hjelper til med å rense luften i miljøet. Det er veldig vanlig å finne det i de hjemmene hvis arrangement følger linjene til Feng Shui, siden det ikke bare er behagelig for øyet, men også nøytraliserer luften.

Innen Bambus-familien kan du også velge Bambuspalmen, en plante som skiller seg ut for å nøytralisere noen giftige stoffer i miljøet, for eksempel benzen. Det er en art med et tropisk utseende som er veldig lett å ta vare på og gir stor motstand. Det brukes mye av de som benytter seg av fordelene med Feng Shui, og det er derfor vi snakker om det.

Annen plante for feng shui er han Ficus robusta, en rekke Ficus som skiller seg ut for sin tilpasningskraft. Det er ideelt å ha på mørke steder der det er veldig lite naturlig lys på grunn av den høye motstanden. Enhver Ficus er ideell å ha i hjemmet fordi den er en veldig tilpasningsdyktig plante, men den robuste vinner all applaus i tilfeller av skyggefulle omgivelser fordi den kan brukes etter Feng Shui-regler, til tross for lite lys som gir sin andel av fornyet luft til hjemmet.

De bregner De er også fra spillet, og innen denne arten er det mange varianter å velge mellom. Igjen snakker vi om planter med stor tilpasningsevne som krever lite stell og renser miljøet uten komplikasjoner. Du kan plassere dem i ethvert hjørne av hjemmet, og det vil alltid gi et fint hjørne.