Skip to content

Planter av slekten Selaginella

8 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en slekt av planter som har mange eviggrønne arter og som dyrkes til forskjellige formål. Det handler om sjangeren Selaginella. De er planter som kommer fra de fuktige tropiske skogene og som har tilpasset seg å leve under forskjellige miljøforhold. De er perfekte for forskjellige bruksområder som vi vil se gjennom denne artikkelen.

I dette innlegget skal vi fortelle deg hovedegenskapene til Selaginella, hvordan du tar vare på dem og hvordan du vedlikeholder dem.

Hovedtrekkene

Selaginella

Det er en slekt av eviggrønne planter som dyrkes for å tjene som et plantedekke som et tett teppe med mye gress og også som et vintre for å dekorere vegger. Å være hjemmehørende i fuktige tropiske skoger trenger de noen mer spesifikke forhold. Derimot, de har klart å tilpasse seg å leve i forskjellige miljøer i lange perioder. En av disse forholdene der den kan overleve som ikke samsvarer med dens naturlige habitat, er tørre forhold.

I møte med disse mer ugunstige forholdene for dem, har de tilpasset seg takket være de små bladene den har som er reversert av en tykk neglebånd. Hva mer, de har tilpasset seg og skaper en tendens til å låse seg opp som en ball. Ved å gjøre dette reduserer de overflaten som er åpen for svette. Så når det er høyere temperaturer og mindre fuktighet, er de mindre følsomme for vanntap gjennom svette. Når de ser at forholdene er mer akseptable igjen, gjenopptar de den naturlige måten å ta vann fra miljøet igjen. Denne handlingen får dem til å bli kalt oppstandelsesplanter, fordi det er som om de gjenoppliver etter en roligere periode.

Når det gjelder størrelse, er disse plantene små, men har en bemerkelsesverdig vekst eller frivillig, ganske nedbøyd og oppreist med mange forgreninger. Vi kan si at, til tross for at det er et anlegg som ikke har bemerkelsesverdige dimensjoner, har det mye tetthet takket være dets forgreninger. Ikke bare har stilkene ganske mange inndelinger, men røttene dekker også mye overflate. Stammen er blottet for knuter og internoder.

Fysiologi

Tropiske planter

Bladene er ganske små i størrelse, men har skjell ved foten av et lite vedheng langs stammens forskjellige forgreninger. TIL Dette kalles ligule og er ment å absorbere vann som er avsatt på bladene. Etter å ha utviklet seg i fuktige tropiske miljøer, har de fått denne evnen til å absorbere vann gjennom miljøfuktighet. La oss ikke glemme det i disse miljøene, og luftfuktigheten er ganske høy gjennom året. Ligulen er festet gjennom et system av kar til sirkulasjonssystemet til planten. Dette for at vannet raskt skal kunne sendes til det sentrale systemet.

Denne planten produserer ikke blomster, men har en sporofytt. Det vil si små blader som produserer sporangia, som er organer ment for reproduksjon. Det er noe som ligner på det som bregner har.

Hovedarter av slekten Selaginella

Planter av slekten Selaginella

Selaginella Lepidophylla

Denne planten er ganske utbredt i Sentral- og Sør-Amerika. Hovedegenskapene er å danne en slags rosetta med grønne blader som ser ut som bregner. De blir rødlige når de utvikler seg og når modenhet. Den har en egenart, og det er at når været er spesielt tørt, lukker de seg som en ball, som vi har nevnt tidligere, å kunne tilpasse seg disse lave vannforholdene. Når forholdene blir gunstigere igjen, går de tilbake til sin normale stilling.

Selaginella kraussiana

Det er en klatretype som kommer fra Øst-Afrika. Hovedkarakteristikken er at den vokser veldig raskt. Stilkene produserer mange røtter som utvikler seg og danner en slags pute rik på blader. Det er en ganske tett plante, og det er noen varianter som skiller seg ut for sine gule-gull bladfarger.

Selaginella martensii

Denne planten er innfødt i Mexico og er den mest utbredte og kjente arten i verden. Det er ikke en klatringart, men har flere kokte stilker som er skråstilt utover. Bladene er bredere og mer prangende enn andre arter og har en bitumengrønn farge.

Dyrking og stell av Selaginella

Selaginella omsorg

Denne planten er ikke en art som krever for krevende pleie. Det vi må ta hensyn til er plasseringen. Denne planten foretrekker skyggefulle områder og snakker ikke skal gi direkte sol. Det er best å plassere det i et område der det er vekk fra trekk og har stabile temperaturer gjennom hele året. De mest ideelle temperaturene er de mellom 16 og 18 grader.

Når det gjelder vanning og fuktighet, er det vår- og sommerperioden der vanning må forekomme hyppigere. Vi må huske at denne planten er hjemmehørende i fuktige tropiske områder. Derfor er det deres greie å prøve at planten har forhold som ligner på det naturlige habitatet. Ideelt sett i underlaget eller alltid vått hele året, men ikke bli gjennomvåt. Jorden må ha god drenering slik at det ikke oppstår pytter med overflødig vanning.

Det er sant at dette anlegget som Det krever litt høyere vanning enn vanlig, siden det trenger høy luftfuktighet. Dette indikerer imidlertid ikke at jorden skal oversvømmes. Vi kan også legge til en sprøyte slik at bladene er fuktige hele tiden. Takket være evnen til disse plantene å absorbere vann gjennom bladene, kan de gjøre perfekt bruk av vanningsvannet som kastes over røttene. Spesielt må vi gjøre dette hvis temperaturene stiger over 20 grader på en konstant måte.

Hvis du vil, kan du betale i løpet av vår- og sommersesongen for å sikre at planten har nok næringsstoffer til å tåle de varmere tidene. La oss ikke glemme at dette anlegget har fått en slags evolusjon og taktikk for varmere tider.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Selaginella.