Skip to content

Potte gul (Leucocoprinus birnbaumii)

11 de juli de 2021

Soppenes verden er veldig bred, så mye at mange mennesker er nysgjerrige på å kjenne til de forskjellige artene. Og det er noen som er veldig særegne, som Leucocoprinus birnbaumii.

Dette navnet forteller deg sannsynligvis ikke mye, men hva om jeg fortalte deg at det er kjent som pottegult? Tingen kan endre seg 🙂; Uansett, slik at det ikke er tvil vil jeg fortelle deg hva er dens egenskaper og hvor er det.

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over Leucocoprinus bimbaumii

Det er en soppart som er hjemmehørende i de tropiske og subtropiske områdene i Amerika, men det er veldig ofte også i drivhus og i blomsterpotter som er i tempererte klimaer. Dens vitenskapelige navn er, som vi sa, Leucocoprinus birnbaumii, og er preget av å ha en gul kropp, derfor kalles den pottegul.

Hatten måler opptil 10 cm i diameter, og skaffer seg en campanulate til utvidet konisk form. Kutikula har veldig fine vekter, lyse gule til gyldne i fargen. Foten er sylindrisk, sitrongul, med hovent underlag. Når den eldes, eller hvis den manipuleres, blir den nedre delen mørkere.

Det er spiselig?

Ikke. Kjøttet har en litt ubehagelig lukt, og selv om smaken er søt, kan det gi mageproblemer. Faktisk, som regel – det kan være unntak – er enhver sopp som har lyse farger giftig eller giftig.

Kontroll av Leucocoprinus birnbaumii i drivhus og potter

Potte gul, en vanlig sopp i drivhus

Sopp dukker opp når fuktigheten er veldig høy og temperaturene er varme. Derfor, hvis vi vanner plantene for mye eller hvis vi holder dem på et lukket sted som et drivhus, er sjansen for at de vises ganske store. Så, Du må prøve å vanne bare når det er nødvendig, og det anbefales også å gjøre forebyggende behandlinger med kobber eller pulverisert svovel for å forhindre at de vises.

Har det vært nyttig for deg? 🙂